CSALÁDI HÁZ MINTATERVEK, ÉPÍTÉSZETI ÖTLETPÁLYÁZAT 2019

2019. április 21.
A magyar építészeti hagyományok és településkép kreatív fejlesztésének érdekében, valamint a fiatal családok otthonteremtését lehetővé tevő Családi Otthonteremtési Kedvezmény és a Magyar Falu Program támogatására a Miniszterelnökség és háttérintézménye a Lechner Tudásközpont Területi, Építészeti és Informatikai Nonprofit Korlátolt Felelősségű Társaság a magyar építész-társadalom teljes körű bevonásával elkészíti a Nemzeti Mintaterv Katalógust.


Ezúton is bíztatunk minden építész kollégát és építész hallgatót, hogy ötleteivel, terveivel vegyen részt a mintatervek kidolgozásában, segítse elő Magyarország épített környezetének minőségi formálását!
A 2019. április 18-án kiírt „Nemzeti Mintaterv Katalógus 2020 - Családi ház mintatervek” országos építészeti ötletpályázat leadási határideje módosult, az elektronikus feltöltés teljesítése és a postára adás határideje: 2019. július 31. 23:55.

További információ és jelentkezés a pályázatra a kiíró honlapján , pályázati kiírás a mellékletben:

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT KIÍRÓJA ÉS LEBONYOLÍTÓJA

Lechner Nonprofit Kft.
CÍM: 1111 Budapest, Budafoki út 59. E/3. épület
POSTACÍM: 1507 Budapest, Pf.: 2.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT TÁRGYA

Az ötletpályázat tárgya összesen 150 darab olyan családi ház vázlattervének beszerzése 3 eltérő kategóriában, amelyek magas építészeti minőségük alapján alkalmasak arra, hogy Nemzeti Mintaterv Katalógusba kerülhessenek és követendő mintaként szolgáljanak az otthonteremtő családok számára.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT CÉLJA

Az ötletpályázat célja, hogy a magyar építész társadalom - beleértve az építész hallgatókat is - széleskörű bevonásával minden, Magyarország épített környezetének formálásával törődő építész elmondhassa a véleményét a jelen kor kihívásaira választ adó családi házról.
Folytatva a mintatervek 100 éves hazai hagyományát cél, hogy a beérkező pályaművek közül a legnívósabb terveket kiválasztva, majd azokat műszakilag egységesen feldolgozva 2020-ra előálljon egy, a vidék építészeti hagyományait tiszteletben tartó, ugyanakkor friss kortárs építészeti megoldásokban gazdag, jó minőségű, gazdaságos családi otthonokat kínáló szemléletformáló kortárs családi ház mintaterv katalógus.
E korlenyomat célja, hogy az igények széles körével rendelkező magyar családok megbízható segítséget kapjanak otthonaik megteremtéséhez.

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT JELLEGE, FORMÁJA

Az eljárás fajtája: NYÍLT
Az eljárás formája: ÖTLETPÁLYÁZAT
Az eljárás jellege: TITKOS

AZ ÖTLETPÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSA

  • a közbeszerzésekről szóló 2015. évi CXLIII. törvény (a továbbiakban: Kbt.),
  • a tervpályázati eljárásokról szóló 310/2015. (X. 28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: 310/2015. (X. 28.) Korm. rendelet)
  • valamint a jelen ötletpályázati kiírás előírásai szerint történik.

 AZ ÖTLETPÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÁSÁNAK IDŐTÁBLÁZATA

  • Ötletpályázat kiírás közzétételének kezdete:  
    2019. április 18.
  • Kérdések beérkezésének, feltöltésének határideje
    2019. május 02.
  • Kérdésekre adott válaszok közzétételének határideje
    2019. május 16.
  • Pályaművek benyújtásának határideje
    2019. június 25.
  • Pályázat eredményének kihirdetése
    2019. szeptember 20.
Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája