2020-05-18 (Hatályos a 191/2020 Korm. rendelet)

Kedves Kolléganők, Kollégák!


2020. május 16-i hírlevelemben arról tájékoztattalak Benneteket, hogy a tárgyi rendelet értelmében veszélyhelyzet idején az építési engedélyezési eljárást helyettesítő ellenőrzött bejelentést is az ÉTDR felületén kell megtenni.
Múlt szombaton még nem találtam - bár vártam - az ÉTDR indító felületén az ellenőrzött bejelentésre utaló gombot, azonban a mai naptól, a rendelet hatályosságának napjától egy új, barna színű gombot látunk, "Új ellenőrzött bejelentés" felirattal:


Tehát ellenőrzött bejelentés esetén erre a gombra kell kattintani, és kiválasztani az aktuális típust:
Itt már található "építés, használatbavétel, fennmaradás, bontás, engedély hatályának meghosszabbítása" választási lehetőség...

Egyébként az "Új építésügyi kérelemre" kattintva is ugyanarra az oldalra jutok...????
Tehát 2020. május 18-tól az ÉTDR felületén megtalálhatóak a veszélyhelyzet miatti ellenőrzött bejelentés típusai, most már csak egy kérdés merül fel bennem:

Maradt a " Veszélyhelyzet esetén építési tevékenység tudomásulvételi eljárása" típusú eljárás is, tehát veszélyhelyzet és veszélyhelyzet között is van különbség! (?)
Veszélyhelyzet a 312/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet 44. pont 55. §-a szerint, illetve veszélyhelyzet a 191/2020. (V. 8.) Korm. rendelet szerint.......

Üdvözlettel: Németh László

Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája