GREEN CITY konferencia

2013. április 10.


Az idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MAKEOSZ fővédnökségével a fenntartható települési zöld csúcs rendezvénye, a GREEN CITY konferencia. Helyszíne ismét a Construma (első napja, április 10-e), témája stílszerűen az épített elemek és az élő zöld együttléte – szimbiózisa.
Az idén olyan kiemelkedő , a XXI. század legelőremutatóbb fenntarthatósági projectjével ismerkedhetünk meg, mint  a Londoni Olimpiai játékok helyszínei, ahol a kert és tájépítészet az építészettel és településtervezéssel karöltve alkotott maradandót. Az előadó – a MAKEOSZ meghívására - az a Phil Askew, aki legmagasabb szinten irányította és felügyelte a szabadtér tervezési és kivitelezési munkálatokat és aki a project következő 20 évre(!) eltervezett fejlesztésének is vezetője.

A Holland Nagykövetség, a szakma által már jól ismert Nico Wissinget arra kérte fel, hogy az ingatlanok és  fenntartható zöld környezetük gazdasági relációjáról tartson olyan előadást, melynek gerince nem csak a táj-kertépítészeti és építész szakma , de ingatlanfejlesztők, befektetők és önkormányzati döntéshozók számára is  mértékadó.

Az idei év egyik csemegéje az a holland Peter Oei lesz, aki a fenntartható zöld építészet egyik nagy lehetőségéről, az üveg- fény-növény trió építészeti alkalmazásáróltartja meg izgalmas előadását.
Természetesen a hazai Green Citys fejleményekről is sok szó fog esni!

A konferencia költségeit az eddigiekhez hasonlóan a szervezők állják, így a részvétel csak „elektronikus regisztrációba kerül”. A Konferencia Kamarai Kreditpontos, pontértéke a napokban fog kiderülni!

A konferenciát jól készíti elő, a ZÉOSZ által előző napra(április 09.) , a Műszaki Egyetemre szervezett, Zöldtetők a nagyvilágban című, szintén neves előadókkal fémjelzett Green City témájú konferenciája. Aki teheti, látogasson el oda is.

Az „Építsünk Zölddel” Green City Konferencia  a Green City Tanács Tagjai  intenzív Construmás megjelenésének első állomása. Ismét lesz MAKEOSZ kertépítő verseny és show a fenntarthatóság jegyében (rekord számú standdal), a Kamarai standon lesznek tájépítész beszélgetések, a ZÉOSZ több felépített zöldtetővel és előadásokkal is jelen lesz…

Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája