2013-04-03 (Construma, ÉTDR-illeték)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Az alábbiakra szeretném felhívni a figyelmeteket:

  • Lőrincz Attila tagtársunk jelezte, hogy hívjuk fel a figyelmet az építésügyi hatósági eljárások illetékének átutalásos rendezési lehetőségére. Az ÉTDR bevezetésével a "pénzügyek" teljesítésére is online lehetőség nyílik majd, azonban tudomásom szerint az EFER, mint a magyar közigazgatás e-fizetési rendszere még nincs kidolgozva az ÉTDR-re. Az illetékbélyeg csatolása személyes kérelem benyújtásakor elfogadott, azonban gyakorolható az átutalásos pénzügyi rendezés. Mivel a tárhelyre feltöltött eljárás már ÉTDR azonosítóval rendelkezik, így párhuzamosan rendezhető az eljárás illetéke (http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99000093.TV&celpara=#xcelparam) átutalással.

  A számla megnevezése: NAV Illetékek bevételi számla
  A számlaszám: 10032000 - 01070044
  A közlemény rovatban az eljárás ÉTDR azonosító számát kell
  feltüntetni.   (Egyéb azonosítón kívül)

Az átutalás teljesítéséről szóló igazolást pedig PDF/A formátumban (célszerű a banki igazolás nyomtatásánál    létrehozni) csatolni kell a később benyújtandó kérelemhez.
Itt hívom fel a figyelmet újra, hogy célszerű minden dokumentumot a "tárhelyre" feltölteni, hogy a "mappában" ne kelljen a hiánypótlási felszólításra várni.

Üdvözlettel: Németh László

Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája