2014-01-21 (Tervezési díj ?, HÉSZ, továbbképzés)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

  • Gondolom sokan vártuk, hogy végre lesz egy, a tervezési díj mértékére vonatkozó használható kormányrendelet, melyre hivatkozva végre "helyére" kerülhetnének a minimálisan elvárható tervezési díjak. Kiküldtem én is a rendelet tervezeteket, melyek bizony első olvasásra igencsak átgondolatlanok, "összecsapottak" voltak. Elképzelhető, hogy ennek hatására is a kormány levette a napirendről a kérdést, az Építési Törvényből kivették, illetve hatályba sem léptették (tervezett 62.§ 1/c bekezdés) az erre vonatkozó felhatalmazást. A mai helyzetről itt olvashattok többet: http://epitesijog.hu/figyelo/1460-a-kozeljovoben-nem-varhato-a-minimalis-tervezesi-dijat-meghatarozo-jogszabaly
  • 2014.01.12-től hatályos SZÉKESFEHÉRVÁR MEGYEI JOGÚ VÁROS KÜLTERÜLETÉNEK, VALAMINT EGYES BELTERÜLETI TERÜLETRÉSZEINEK
    HELYI ÉPÍTÉSI SZABÁLYZATA ÉS SZABÁLYOZÁSI TERVE. (lásd melléklet)

Célszerű újra átolvasni a teljes jogszabályt, letölteni a szabályozási tervlapokat, a korábban küldött hírlevélnek megfelelően számtalan változást tapasztaltok.

  • Többen megkaptuk a IX. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia / Továbbképzés tervezett programját, meghívóját. (lásd melléklet) Ebben az évben szándékom szerint több szakmai továbbképzést szeretnénk "meghívni" Székesfehérvárra, melyeken való részvételt kamaránk tagjainak ingyenesen biztosítanánk. 2014. február 11-én lesz a "Tervezői termék-kiírás konferencia" ( http://www.fejermek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=473:tervezoi-termekkiiras-konferencia&catid=9&Itemid=107 ), utána szeretném a Rockwool konferenciát is (kibővített programmal) megtartani kamaránk szervezésében. Felvettem a kapcsolatot Lestyán Máriával, aki nem zárkózott el a gondolattól. Nem akarok senkit lebeszélni arról, hogy részt vegyen a mellékelt konferencián, de valószínűleg nálunk ezt díjmentesen megteheti.
Üdvözlettel: Németh László
Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája