2015-05-08 (kötelező továbbképzés)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A szakmagyakorlási jogosultsági időszak ( 5 év ) alatt egyszer elvégzendő kötelező továbbképzéssel kapcsolatosan az alábbi információkat közlöm:

  • A jövőben csak a Magyar Építész Kamara szervez és szervezhet kötelező továbbképzést. Korábban mi is évente rendeztünk ilyen oktatást tagjaink számára díjmentesen, azonban  a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet (az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről) lehetőséget ad arra, hogy  a MÉK döntsön a továbbképzéseket illetően. Ez nem jelenti azt, hogy Székesfehérváron ne lenne kötelező továbbképzés, csak ezután a mi dolgunk a számla rendezésére "korlátozódik".
  • A következő elnökségi ülésen javaslatot teszek arra, hogy a fenti továbbképzés díját (10.000,- Ft + ÁFA) tagjaink részére teljes egészében vállalja át a kamara. A kedvezményes  tagdíjat nem fizető szüneteltetők, a nyilvántartottak esetében a hozzájárulás mértékét fogjuk eldönteni. Aki ebben az évben eddig részt vett kötelező oktatáson ( pl. Construma), annak az elnökségi döntésünk után visszamenőlegesen is kifizethetjük a képzés díját megfelelő számla esetén.
  • A következő, MÉK által szervezett tantermi oktatás Debrecenben lesz (gondolom oda nem akartok elmenni), majd június 04-én Budapesten. Mi az őszre tervezünk kötelező oktatást Székesfehérváron (melyet a MÉK szervez), ezért arra kérnék mindenkit, hogy nézze meg mikor, melyik évben szeretne ilyen oktatáson részt venni! Akinek az idei ősz megfelelő, jelezzen vissza, melyik hónapban alkalmas! (Kihelyezett továbbképzést csak min. 30 fő részvétele esetén tart a MÉK.)
  • A kötelező oktatáson való részvételre regisztrálni kell a http://tako.mek.hu/ oldalon. Arra kérnék mindenkit, hogy addig ne regisztráljon, míg elnökségünk (jövő héten) nem dönt. A regisztrációnál ki kell tölteni a számlázási címet is, így a kamarai átvállalással kapcsolatosan a MÉK-kel pontosítanunk kell a regisztrációt.

Üdvözlettel: Németh László

Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája