2015-05-19

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A kötelező továbbképzésről:

  • A jövőben csak a Magyar Építész Kamara szervez és szervezhet kötelező továbbképzést. Korábban mi is évente rendeztünk ilyen oktatást tagjaink számára díjmentesen, azonban  a 266/2013. (VII. 11.) Korm. rendelet (az építésügyi és az építésüggyel összefüggő szakmagyakorlási tevékenységekről) lehetőséget ad arra, hogy  a MÉK döntsön a továbbképzéseket illetően. Ez nem jelenti azt, hogy Székesfehérváron ne lenne kötelező továbbképzés, csak ezután a mi dolgunk a számla rendezésére "korlátozódik".
  • A legutóbbi elnökségi ülésünkön úgy döntöttünk, hogy a fizetett éves kamarai tagdíj, nyilvántartási díj 20 % - ának mértékéig (+ ÁFA) a területi kamara az ötéves továbbképzési időszakban egy alkalommal (elegendő a szakmagyakorláshoz) átvállalja a kötelező továbbképzés díját (10.000,- + ÁFA). Ez 2015. évben a teljes tagdíjat, a kettős kamarai tagdíjat fizetők esetében 10.000,- FT + ÁFA, a kedvezményes tagdíj, nyilvántartási díj (15.000,-) esetében  3.000,- Ft + ÁFA. Kérelemre az elnökség dönt a díj mértékének átvállalásáról. (pl. tagsági jogviszonyukat felfüggesztők-jogosultságukat szüneteltetők, nyugdíjasok, egyéb rászorultság esetén)
  • A kötelező oktatáson való részvételre regisztrálni kell a http://tako.mek.hu/ oldalon. A regisztrálásnál a számlázási névhez, címhez mindenki írja be azt a nevet és címet, amit általában kérni szokott (saját, vagy cég). Kamaránk a konkrét jelentkezéskor értesül arról, ki, melyik továbbképzésen kíván részt venni. Akkor fogjuk jelezni a MÉK-nek a fenti átvállalási díjat. Tehát előre senki ne fizessen, ha jogosult a díj (vagy egy részének) átvállalására.

A szakmai továbbképzésről:

  • Korábbi levelünknek megfelelően továbbra is átvállaljuk a MÉK-nek fizetendő 1500,- Ft + ÁFA adminisztrációs díjat, amennyiben azt a szervezők kérik. Ekkor a számlán a vevőnek a Fejér Megyei Építészek Kamaráját (Szfvár. Várkörút 23.) kell feltüntetni, s a számla rendezése után irodánkban megtérítjük a díjat.
  • Felhívom figyelmeteket a következő, saját szervezésben megtartandó szakmai továbbképzésünkre, mely 2015. május 21-én (csütörtök) 9:00-tól lesz Székesfehérváron, a Szabadművelődés Házában.
    A szakmai napon a hőszigetelő szendvicspanelek alkalmazásáról lesz szó, melyet tagtársunknak, Sajtos Csongornak az előadásával kezdünk megvalósult és tervezett munkákról. Utána a Kingspan szakemberei tartják meg érdekes előadásaikat.
    További részletek itt:

http://fejermek.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=698:hoszigetelo-szendvicspanelek-alkalmazasa-az-uj-eloirasok-szerkezetei&catid=9&Itemid=107

Üdvözlettel: Németh László

Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája