2013-as díjazott épületek

Az alapító szervezetek Fejér Megyei Építőipari Nívódíjban  részesítették 2013. évben a következő épületeket:

  • Dunaújvárosi Főiskola bővítése (Dunaújváros, Táncsics M. u. 1/A)
  • Lakóépület felújítása (Csókakő, Kossuth L. u. 7.)
  • ALBA LUX üzemépület (Székesfehérvár, Köles u. 5.)

Bővebben...

Fejér Megyei Építőipari Nívódíj - 2013

2013. március 12.
Az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara és a Fejér Megyei Építészek Kamarája által 2012-ben alapított 
FEJÉR MEGYEI ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ
idén is meghirdetésre került.
A Nívódíj azon épített alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, az azóta eltelt időben az üzemeltetés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj. A Díj odaítélésében nem lehet meghatározó az alkotás jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor meghatározó az üzemeltetés gazdaságossága, a karbantartottság, a települést formáló, szépítő hatása. A Díj azon alkotásoknak adható, melyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a  kivitelező, vagy a tulajdonos is.

Bővebben...


Fejér Megyei Építőipari Nívódíj

2012. március 09-én négy alapító szervezet, az ARÉV Baráti kör, a Fejér Megyei Építészek Kamarája, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint a Fejér Megyei Mérnöki Kamara megalapította a Fejér Megyei Építőipari Nívódíjat.



A korábbi Nívódíjat Székesfehérvár Önkormányzata ítélte oda a szakmai szervezetek ajánlása alapján. A megyére kiterjesztett új Nívódíj átadását pusztán szakmai döntés fogja megelőzni. Az alapítók 2-2 főt delegálnak majd a bíráló bizottságba, melynek további tagja még a megyei önkormányzat egy képviselője is. A díjra a megyén belül épült minden alkotás nevezhető, melyet már 5 éve használatba vettek. Példaértékűen felújított, bővített műemléki létesítmények is pályázhatnak. Javaslatot bárki tehet, legyen az tulajdonos, használó, tervező vagy aki az építményt Nívódíjra érdemesnek tartja.



Fejér Megyei Építőipari Nívódíj - 2014

2014. március 18. (jelölési határidő: 2014. május 12.)
Az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara és a Fejér Megyei Építészek Kamarája által 2012-ben alapított  FEJÉR MEGYEI ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ idén is meghirdetésre kerül.
A Nívódíj azon épített alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, az azóta eltelt időben az üzemeltetés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj.

Bővebben...


A 2012-es Nívódíjak átadása

A Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében idén először került megrendezésre  az "Építőipari Vállalkozások Szakmai Napja"  2012. június 01-02-án. Szombaton került  átadásra a "Fejér Megyei Építőipari Nívódíj".

Bővebben...


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája