Ezen az oldalon a tagjainknak, a nyilvántartottaknak kiküldött fontosabb elektronikus hírlevelek (e-mail) találhatóak időrendi sorrendben.

2012-03-06

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Tévesen került kiküldésre a Taggyűlés meghívóban az időpont megjelölése.
Helyesbítve:
Taggyűlés helye: Székesfehérvár, Városház tér 1.
                               M.J.V. Polgármesteri Hivatal  I. emelet Nagytanácsterem
Taggyűlés időpontja: 2012. március 19.  15.30 óra
 Amennyiben kellő létszámú résztvevő hiányában a taggyűlés a meghirdetett időpontban meghiúsulna, úgy azonos napirenddel
megismételt taggyűlés helye: Székesfehérvár, Városház tér 1.
                                   M.J.V. Polgármesteri Hivatal   I. emelet Nagytanácsterem,
megismételt taggyűlés időpontja: 2012. március 19. 16.00 óra

Üdvözlettel: Németh László
Attachments:
Letöltés (Taggyűlés meghívó.doc)Taggyűlés meghívó.doc
88 Kb

2012-02-21

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Az iparkamarai regisztrációval kapcsolatban a MÉK-től még semmi információt nem kaptunk a törvény módosítását illetően. Így a hatályos rendelkezésnek megfelelőn véleményem szerint a regisztrációt tegyétek meg (segítségül http://www.fmkik.hu/index.php?id=4899 ). Az 5000,- Ft befizetésével várjunk a határidőig (2012.március 31.), hátha addig történik valami. A kamara elérhetőségében annyi változás történt, hogy a továbbiakban a telefonszolgáltatást az internettel egy csomagban - gazdaságossági szempontból - a UPC biztosítja. Így természetesen megmarad a 22/385-317-es telefonszám, de kaptunk egy új vonalat is a 22/784-789 számon. A közeljövőben pontosítjuk az e-mail ill. weblap címünket is.
Egy korábbi levelemben már megosztottam Veletek egy-két linket, melyeken regisztráltam hírlevelekre. Továbbra is ajánlom az alábbi regisztrációs linkeket, nekem hasznosak:
 
Üdvözlettel: Németh László

2012-02-16

Kedves Kolléganők, Kollégák !

Egy kamarai tagunk jelzésére a jövőben (illetve már kaptatok ilyen levelet) kiküldött e-mailek címzettjeként a kamaránkat találjátok, nem lesznek a tagok címzettként feltüntetve a vonatkozó rendeleteknek megfelelően.
Így ne lepődjetek meg, ha kaptok tőlünk egy levelet, melynek címzettje a FÉK. Nyugodtak lehettek, Nektek küldtük az e-mailt, csak a tagok nevei titkos másolatban vannak.
(A tagok nevei, e-mail címei nem jelenhetnek meg a levélben.)
A Fejér Megyei Mérnöki Kamara (székhelyük a továbbiakban Székesfehérvár, Távirda u. 2/a)  2012. március 10-re szervezi a hagyományos "Mérnökbált". Mellékelem a tárgyi meghívót, akinek kedve van bálozni (nem első, hanem 14.), a meghívóban megtalálja a részleteket.

Üdvözlettel: Németh László
Attachments:
Letöltés (Mérnökbál - meghívó.pdf)Mérnökbál - meghívó.pdf
181 Kb

2012-02-08

Kedves Kolléganők, Kollégák !

A legutóbbi TET ülésen a MÉK elnöke felvázolta kamaránk anyagi helyzetét, melyet gondolom nem kell különösebben ismertetnem. Mindenki érzi saját vállalkozásán keresztül az ország gazdasági helyzetét, így a központi kamara kiadáscsökkentő lépései is érthetőek. Így gondolom tapasztaltátok, hogy az "Építész Közlöny" sem került minden postaládába, mivel egy szám kiadása illetve postázása kb. 3 millió Ft-ba kerül. A közlöny aktuális száma a honlapokról letölthető amíg kedvezőbb árajánlatot a MÉK nem kap.  A 2011-ben megjelent Építész Évkönyvet kizárólag kamarai tagok ingyenesen átvehetik az Építészek Házának portáján (1088 Bp. Ötpacsirta u. 2.) a készlet erejéig. Javaslom, hogy aki még nem regisztrált az alábbi hírlevelekre, az tegye meg, hasznos lehet: http://www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=142&Itemid=83  ,  (MÉK hírlevél)  http://www.complex.hu (Complex építésügyi hírlevél)
Egy szomorú hírt is meg kell osztanom Veletek. 77 éves korában elhunyt Cser Palkovics Antalné (sz. Gyurkovics Erzsébet). Temetése 2012. február 10-én 11 óra 30 perckor lesz a Szfvári Béla úti Köztemetőben.

Üdvözlettel: Németh László

2012-01-31

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

2011. decemberében az adóváltozásokkal kapcsolatos kérdéseinket feltettem a NAV tájékoztatási osztályának, melyre megérkeztek a válaszok. Nagyrészt általánosságban érdeklődtem, így akinek a mellékelt anyag nem elegendő, úgy konkrét kérdésekben is kaphatunk további tájékoztatást. A mellékletben a könyvelőnk által megküldött anyagot is megtaláljátok.
A tegnapi Területi Elnökök Testületi ülésén a cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezetek és az egyéni vállalkozók részére kötelező iparkamarai regisztrációval kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy kb. 2 hetet várjunk még a befizetéssel, mert várható a törvény módosítása. (http://www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3298&Itemid=1)

 Üdvözlettel: Németh László

2012-01-19

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

 A kamara szolgáltatási feladatának része a jogszabályi változások követése. Gondolom, ezt az utóbbi időben tett megkeresések kapcsán érzékelitek is, én úgy látom, nem elegendő csak megadni a törvényi módosítások elérhetőségét, hanem a fontosabb jogszabályi változásokat ismertetni, egyes esetekben kommentálni szükséges.
Nagyon sok változás történt, ezért érdemes letölteni a https://kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso oldalról az összes, szakmánkat érintő rendeletet, törvényt. Egyes esetekben csak az jelent módosítást, hogy „Hazánk neve Magyarország” és nem „Magyar Köztársaság”. De vannak esetek, mint pl. az „1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről”, mely törvény tartalmazza – számomra érthetetlenül – az ún. „plaza-stop” rendelkezésit.
 

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája