Ezen az oldalon a tagjainknak, a nyilvántartottaknak kiküldött fontosabb elektronikus hírlevelek (e-mail) találhatóak időrendi sorrendben.

2012-04-23

Kedves Kolléganők, Kollégák!

A mellékletben egy konferenciára és egy pályázati kiírásra szeretném felhívni a figyelmeteket.

Üdvözlettel: Németh László

2012-04-16

Kedves Kolléganők, Kollégák !

Mellékelten küldöm a " Királykúti Teadélutánok " következő (szerdai) előadásának programját, meghívóját.
A Magyar Építész Kamara idén is önálló standdal vesz részt a Construma szakkiállításon 2012. április 18. és 22. között a Hungexpo vásárközpontban az A pavilon 210 C stand helyen. A kamarai tagok  előzetes online regisztrációval - honlapunkon megtaláljátok - ingyenesen léphetnek be a kiállításra.

Üdvözlettel: Németh László

2012-04-05

Kedves Kolléganők, Kollégák !

A tavaszvárás otthonunk, kertünk csinosításával, a hit és remény megújulásával ad erőt e gondterhelt, szeretetéhes világunkban. Kiskertünk ajándékát, 30 éves liliomfám látványát szeretném megosztani Veletek, s kívánok áldott húsvéti ünnepeket !
Üdvözlettel: Németh László


2012-04-02

Kedves Kolléganők, Kollégák!

" MŰEMLÉKEN INNEN ÉS TÚL…Székesfehérvár ezeréves épített örökségéről " címmel előadás sorozatot szervezett Dr. Siklósi Gyula és Csutiné Schleer Erzsébet. A Királykút Emlékházban (Székesfehérvár, Mikszáth Kálmán u. 25.)  2012. április 04-én 17 órakor kezdődő előadás témája: "A városszerkezet kialakulásának csírái. Az emberi élet megtelepedése Fehérváron és környékén " . Az előadások a tervezet szerint kéthetente lesznek, melyet a MÉK alkalmanként 1 kreditpontra minősített. A részletes programot mellékletben küldöm.
Az első alkalommal kiírt "Fejér Megyei Építőipari Nívódíj" pályázatra a jelölési határidő 2012. április 16. Kérlek Benneteket, hogy kamaránk e-mail címére az arra alkalmas épület pályázati anyagát küldjétek el.

Köszönettel: Németh László

2012-03-29

Kedves Kolléganők és Kollégák !

Mint az előttetek is ismert, a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításával a gazdálkodó szervezeteknek (egyéni vállalkozó, társas vállalkozás) 2012-től kötelező a területileg illetékes iparkamaránál regisztrálni, és hozzájárulást fizetni. A regisztrációt 2012.03.01-ig kellett megtenni, a hozzájárulást 2012.03.31-ig kell befizetni. A MÉK által kiadott állásfoglalás szerint ezen törvényi módosítás alkotmányellenes, így a rendelkezést megtámadták az Alkotmánybíróságon. A MÉK elnöke egyfajta engedetlenséget hirdetett a törvény betartása kapcsán, amit őszintén megmondva nem tartok helyesnek. Mindenkire rábízom, hogy miként cselekszik, én befizetem az alábbi törvényidézet szerint előírt hozzájárulást:
 

2012-03-22

Kedves Kolléganők, Kollégák !

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. Korm.
rendeletben a tanúsításra nem kötelezett épületek esetében kérdéses, hogy az 50 m2 alatti lakásokra is vonatkozik-e a kivétel ? Vagyis egy 49 m2-es családi ház, és egy 49 m2-es társasházi lakás esetében mely ingatlanra kell a rendeletben előírt tanúsítást elvégezni. A mellékelt BM Építésügyi Főosztály állásfoglalása értelmében a különálló, 49 m2-es családi házra nem, de a 49 m2-es társasházi (pl. panel) lakásra már el kell készíteni a tárgyi tanúsítást.

Mellékelem továbbá újra azt a dokumentumot, melyben összegyűjtöttem a véleményem szerint hasznos linkeket, melyeken regisztráljatok a hírlevelekre !

Üdvözlettel: Németh László

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája