Ezen az oldalon a tagjainknak, a nyilvántartottaknak kiküldött fontosabb elektronikus hírlevelek (e-mail) találhatóak időrendi sorrendben.

2012-03-29

Kedves Kolléganők és Kollégák !

Mint az előttetek is ismert, a gazdasági kamarákról szóló 1999. évi CXXI. törvény módosításával a gazdálkodó szervezeteknek (egyéni vállalkozó, társas vállalkozás) 2012-től kötelező a területileg illetékes iparkamaránál regisztrálni, és hozzájárulást fizetni. A regisztrációt 2012.03.01-ig kellett megtenni, a hozzájárulást 2012.03.31-ig kell befizetni. A MÉK által kiadott állásfoglalás szerint ezen törvényi módosítás alkotmányellenes, így a rendelkezést megtámadták az Alkotmánybíróságon. A MÉK elnöke egyfajta engedetlenséget hirdetett a törvény betartása kapcsán, amit őszintén megmondva nem tartok helyesnek. Mindenkire rábízom, hogy miként cselekszik, én befizetem az alábbi törvényidézet szerint előírt hozzájárulást:
 

2012-03-22

Kedves Kolléganők, Kollégák !

Az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló 176/2008. Korm.
rendeletben a tanúsításra nem kötelezett épületek esetében kérdéses, hogy az 50 m2 alatti lakásokra is vonatkozik-e a kivétel ? Vagyis egy 49 m2-es családi ház, és egy 49 m2-es társasházi lakás esetében mely ingatlanra kell a rendeletben előírt tanúsítást elvégezni. A mellékelt BM Építésügyi Főosztály állásfoglalása értelmében a különálló, 49 m2-es családi házra nem, de a 49 m2-es társasházi (pl. panel) lakásra már el kell készíteni a tárgyi tanúsítást.

Mellékelem továbbá újra azt a dokumentumot, melyben összegyűjtöttem a véleményem szerint hasznos linkeket, melyeken regisztráljatok a hírlevelekre !

Üdvözlettel: Németh László

2012-03-13/2

Tisztelt Kolléganők, Kollégák !

Sajnos a 2012.03.19-i szakmai napunkra tervezett Dr. Mezős Tamás előadása (Székesfehérvár, Fő utca és környéke rehabilitációja) elmarad, mivel az Önkormányzat nem járul hozzá annak megtartásához. A mai napon felhívtam Mezős Tamást, hogy pontosítsam a teendőket, ekkor közölte velem, hogy letiltották az előadást. Barabás Emőke Városfejlesztési és Városüzemeltetési Igazgató közölte velem, hogy miután a Fő utca rehabilitációjának közbeszerzése jelenleg is tart, a műszaki tartalmat is pontosítani kell, így nem időszerű a tervezett előadás megtartása. A közbeszerzés lezárása után (kb. április közepe)  állnak rendelkezésünkre. Ezt tudomásul véve úgy döntöttünk, hogy a Semmelrock bemutatója (érdekes lesz) kezdődik 13 órakor, utána jön Horváth Sándor az "épszerkes" előadással. (lásd mellékelt meghívót)

Elnézéseteket kérem a változásokért, de rajtam "kívülálló" okokból kellett így dönteni. Várunk mindenkit a szakmai napra illetve a taggyűlésünkre.

Tisztelettel: Németh László

2012-03-13/1

Tisztelt Kolléganők, Kollégák !

A múlt héten az alapítók aláírták a Fejér Megyei Építőipari Nívódíj alapítólevelét. Küldöm ennek másolatát, és a felhívó levelet. Kérlek Benneteket, hogy gondoljátok végig, van-e a kiírásnak megfelelő munkátok, és pályázzatok !
A 2012.03.19-i szakmai napra beépítettünk egy további programot (lásd mellékletben), melyet a rendezvényünket anyagiakban is támogató Semmelrock fog tartani.

Üdvözlettel: Németh László

2012-03-06

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Tévesen került kiküldésre a Taggyűlés meghívóban az időpont megjelölése.
Helyesbítve:
Taggyűlés helye: Székesfehérvár, Városház tér 1.
                               M.J.V. Polgármesteri Hivatal  I. emelet Nagytanácsterem
Taggyűlés időpontja: 2012. március 19.  15.30 óra
 Amennyiben kellő létszámú résztvevő hiányában a taggyűlés a meghirdetett időpontban meghiúsulna, úgy azonos napirenddel
megismételt taggyűlés helye: Székesfehérvár, Városház tér 1.
                                   M.J.V. Polgármesteri Hivatal   I. emelet Nagytanácsterem,
megismételt taggyűlés időpontja: 2012. március 19. 16.00 óra

Üdvözlettel: Németh László
Attachments:
Letöltés (Taggyűlés meghívó.doc)Taggyűlés meghívó.doc
88 Kb

2012-02-21

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Az iparkamarai regisztrációval kapcsolatban a MÉK-től még semmi információt nem kaptunk a törvény módosítását illetően. Így a hatályos rendelkezésnek megfelelőn véleményem szerint a regisztrációt tegyétek meg (segítségül http://www.fmkik.hu/index.php?id=4899 ). Az 5000,- Ft befizetésével várjunk a határidőig (2012.március 31.), hátha addig történik valami. A kamara elérhetőségében annyi változás történt, hogy a továbbiakban a telefonszolgáltatást az internettel egy csomagban - gazdaságossági szempontból - a UPC biztosítja. Így természetesen megmarad a 22/385-317-es telefonszám, de kaptunk egy új vonalat is a 22/784-789 számon. A közeljövőben pontosítjuk az e-mail ill. weblap címünket is.
Egy korábbi levelemben már megosztottam Veletek egy-két linket, melyeken regisztráltam hírlevelekre. Továbbra is ajánlom az alábbi regisztrációs linkeket, nekem hasznosak:
 
Üdvözlettel: Németh László

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája