Somogyi László (1932- 2016) az utolsó építésügyi és városfejlesztési miniszter

2017. január 17.

Somogyi László 1932-ben született Székesfehérvárott. Az Építőipari és Közlekedési Műszaki Egyetem Építészmérnöki Karán 1954-ben szerzett építészmérnöki diplomát, majd a kivitelezés mellett kötelezte el magát és magas szakmai színvonalon művelte azt. De a szakmában elsősorban, mint az utolsó építésügyi és városfejlesztési miniszter tartják számon, így írta be nevét az "építésügy nagy könyvébe". 

Bővebben...


Újabb, építésügyet érintő változások

2016. december 30.

Az Építési Törvény (1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről) módosítását követően újabb rendeletek módosítását hirdették ki a 482/2016. (XII. 28.) Korm. rendeletben (egyes kormányrendeleteknek az egyszerű bejelentés körének kiterjesztésével és az építésügy területén érvényesítendő további bürokráciacsökkentéssel összefüggő módosításáról)
A változások alapvetően érintenek korábban megszokott előírásokat! Részletek a honlapunkon ITT.

Boldog Karácsonyt és Új Évet!

Kamaránk irodája 2016. december 19-től 2017. január 01-ig ügyviteli szünetet tart! N.L.


Kámán Béla Príma Díjas

2016. november 27.
A Fejér Megyei Príma Díjátadó Gálának adott otthont szombaton este a Hotel Magyar Király. A gálán az egy-egymillió forinttal járó fődíjakat Dr. Sárkány Ágnes főorvos, Kámán Béla építész és Szilner Tibor táncpedagógus vehették át, a közönségdíjat Kovács Sarolta öttusázó kapta. (Olvasható Székesfehérvár honlapján)Kamaránk elnöksége nevében gratulálok a díjazottaknak, Kámán Bélának, kamaránk tagjának! N.L.
Attachments:
Letöltés (koszonolevel.pdf)Levél - Kámán Béla
18 Kb

MÉK Küldöttgyűlés 2016. december 2.

2016. november 10.
A MÉK Elnökségének döntése alapján 2016. december 2-án pénteken 10 órakor kerül megrendezésre a MÉK következő Küldöttgyűlése a FUGA Budapesti Építészeti Központban (1052 Budapest, Petőfi Sándor utca 5.).
A napirend, előterjesztések megtalálhatóak a MÉK honlapján.

Főépítészi álláshirdetés

2016. október 17.
Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala főépítészi projekt referens munkakör betöltésére pályázatot hirdet.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 13.
A pályázat elbírálásának határideje: 2016. december 31.
Az állás betölthető: az elbírálást követően azonnal.
További részletek, pályázati kiírás a mellékletben:


FEJÉR MEGYEI PRÍMA-DÍJ - lehet szavazni

2016. október 12.
Idén már 11. alkalommal adják át november 26-án Fejér megyében a Prima díjakat a Magyar Király Szállóban. A díj elismeri mindazok munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. A díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a sport, a tudomány és általában a szellemi élet helyi képviselőit.


A Székesfehérvár honlapján olvasható hír szerint kamaránk tagja, Kámán Béla is a jelöltek között van, szavazni  ITT  lehet.

ÉPÍTÉSZEK ÉS A ZENE VILÁGNAPJA

2016. szeptember 23.


A Zene Világnapját október 1-jén, 1975 óta ünnepeljük, Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására.
Az Építészek Világnapját október első hétfőjén, az Építészek Nemzetközi Szövetsége (UIA) kinyilvánítása alapján 1998 óta ünnepeljük.
A szép szeretete, igény a szférák zenéjének, a számok énekének hallgatására, Kodály intelmének megfelelően (A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése) hozta létre évekkel ezelőtt az Építészek és a Zene Világnapja rendezvényünket, az építészetet és zenét együtt ünneplő, építészeti bemutatókkal és koncertekkel gazdagított programsorozatunkat. (Szmodits Julia)

Meghívó a mellékletben:

Módosult az egyszerű bejelentés szabályzata

2016. augusztus 10.
Az MMK Küldöttgyűlése a 18/2016. (VII. 5.) számú határozatával módosította a "Tervdokumentációk tartalmi és formai követelményei II. - Legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépületek egyszerű bejelentéséhez és építési tevékenységéhez szükséges kivitelezési tervdokumentáció tartalmi követelményei, valamint a tervezői művezetés szabályai" szabályzat 4.8.Tartószerkezeti tervek és 4.9. Épületek műszaki berendezéseinek rendszerterve pontját.
Módosítás a mellékletben, mely 2016. augusztus 05-től hatályos.

A legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépületekkel kapcsolatos dokumentumok a MÉK honlapján. (módosítással)

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája