Átadták a főépítészi díjakat

2013. augusztus 29.
A Díjakat Nagykőrösön, 2013. augusztus 29.-én a XVIII. Országos Főépítészi Konferencián ünnepélyes keretek között adta át dr. Czira Szabolcs Nagykőrös Város polgármestere és Philipp Frigyes az Országos Főépítészi Kollégium elnöke.

2013-ban „FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ”- at vehetett át

PÁLI ZSUZSANNA okleveles építészmérnök, Dunaújváros és Székesfehérvár Megyei Jogú Városok, valamint Fejér megye korábbi főépítésze

a közigazgatásban, az önkormányzatok érdekében kifejtett kimagasló, példaértékű, magas színvonalú megyei és városi főépítészi munkájáért, melyet lelkiismeretesen, a köz szolgálatáért felelősséggel látott el; teljes főépítészi/építészi munkásságával példát adott a harmonikus, értékelvű településfejlesztés-rendezés humánus, szakmailag elkötelezett útjáról.

Bővebben...

A cégek tervezési jogosultságáról

2013. augusztus 28.


Az építésügyi hatóság az építési vagy bontási engedély iránti kérelem elbírálása során, helyszíni szemle megtartása mellett egyebek mellett vizsgálja, hogy a tervezőként megjelölt személy (ideértve a társtervezőt, szakági tervezőt is) jogosult-e a kérelemben megjelölt építési tevékenységgel kapcsolatos építészeti-műszaki tervezésre.

Bővebben...


A lakásépítési piacról

2013. augusztus 04.
A héten adta ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) a lakásépítési piac legmeghatározóbb adatait, vagyis az építési és használatbavételi engedélyekre vonatkozó legfrissebb számokat. Ez a két mutató szemlélteti, hogy hogyan teljesített a lakásépítési piac az előző időszakhoz képest, vagyis növekedés, stagnálás, vagy csökkenés látható (használatbavételi engedélyek száma), illetve az építési engedélyek számán keresztül mutatja, hogy a jövőben milyen aktivitásra számíthatunk az új építésű lakások területén.


További részletek a portfolio.hu oldalán ITT találhatóak.

Emlékmentés 2.0

2013. augusztus 12.
75 tablóból álló szabadtéri tárlatot rendezett a Városi Képtár a 2013-as Szent István Emlékév tiszteletére. Az "Emlékmentés 2.0 - Székesfehérvár fejlődése az 1930-as években" című kiállítás képei a Felsővárostól a Belvároson át egészen Maroshegyig láthatóak. A tárlat megnyitóján beszédet mondott Csutiné Schleer Erzsébet építész is, mely gondolatok a fehervar.net oldalán ITT olvashatóak.


További részletek találhatóak a szekesfehervar.hu hírportálon ITT.


Sziget a panelrengetegben

2013. július 29.


 Ilyen volt... (1978)                                      ....ilyen lett (1989)

Negyedszázada még kisipari műhelyeket, kisvendéglőt, múzeumot, az épületek hangulatához, méretéhez illő hasznos funkciókat álmodtak a székesfehérvári Rác utcai parasztházakba a műemlékegyüttes helyreállítói, ma már azonban kihalt utcát talál az arra járó.

További érdekességek olvashatóak Székesfehérvár kulturális honlapján, a Fehervar.net aktuális oldalán ITT.

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája