VII. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia

2013. április 11. csütörtök, 10:00-15:00
Kedves Kollégák!
Szeretettel meghívjuk Önöket a  Magyar Mérnöki Kamara Tűzvédelmi Tagozata és a Rockwool Hungary Kft. közös szervezésében megrendezésre kerülő konferenciára:
VII. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia, ÉTDR, OTÉK, OTSZ, ÉTV változásai a gyakorlatban


Konferencia helyszíne, időpontja:
Helyszín: Construma Szakkiállítás,
               Hungexpo Budapesti Vásárközpont
            1101 Budapest, Albertirsai út 10. 25. sz. épület
Időpont: 2013. április 11. csütörtök,  10:00-15:00

KÉRDÉSEKET VÁRUNK a  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a lent olvasható előadások témáihoz kapcsolódóan. Az előadók ne csak általánosságban beszéljenek egy-egy témáról, hanem olyan konkrétumokról is, amelyek kiemelten érdeklik a tervezőket.
Kérjük vegyék figyelembe, hogy a konferenciaterem befogadóképessége korlátozott, így érkezés sorrendjében tudjuk a férőhelyeket, ülőhelyeket biztosítani.
A konferencián való részvétel és egyben a kiállítás megtekintése ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linkeken lehet megtenni:

Bővebben...


GREEN CITY konferencia

2013. április 10.


Az idén negyedik alkalommal kerül megrendezésre a MAKEOSZ fővédnökségével a fenntartható települési zöld csúcs rendezvénye, a GREEN CITY konferencia. Helyszíne ismét a Construma (első napja, április 10-e), témája stílszerűen az épített elemek és az élő zöld együttléte – szimbiózisa.

Bővebben...


Zöldtetők a nagyvilágban - 2013

2013. április 09.

Zöldtetők a nagyvilágban 2013. A településfejlesztés új távlatai 

ZÉOSZ Konferencia

Időpont: 2013. április 09.

Anglia, Svájc, Finnország vagy Ausztria – mindegy hol élünk, ugyanazok a kérdések foglalkoztat bennünket: a jövő építészeti kihívásai és lehetséges megoldásai!

Bővebben...


"Első Beton" szakmai nap

2013. március 29. Székesfehérvár

Kreditpontos Szakmai Nap

Tisztelt Hölgyem / Uram !
 
Ezúton szeretnénk felhívni figyelmét, hogy cégünk szakmai napot szervez a magasépítési és mélyépítési területen szakmagyakorló tevékenységet végző mérnökök részére. A rendezvényt a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara 1,5 pontra akkreditálta. Az előadás elsősorban az előregyártott vasbeton szerkezetek témakört öleli fel, a hozzá kapcsolódó témakörökkel, mint pl.: tervezési szempontok, alkalmazható kemikáliák, betonminőségek, ...

Bővebben...


Megváltozott építési szabályozások

2013. március 26.
  • Jogalkotóktól kaphat tájékoztatást a jogszabály-változásokról
  • Segít az ÉTDR alkalmazásában
  • Megismerheti az energetikai szabályozás változásait
  • Megismerheti a költséghatékonyság számításának elveit
  • Teljesen ingyenes

A szeminárium bemutatja a 2013. január elsejétől alkalmazandó építésügyi és építésfelügyeleti hatósági eljárásokat, az Építésügyi hatósági engedélyezési eljárást Támogató elektronikus Dokumentációs Rendszert és az alkalmazásával kapcsolatban összegyűlt tapasztalatokat.

A 40/2012 BM rendelet és 105/2012 kormányrendelet alapján megismerheti az energetikai szabályozás változásait, hogyan módosultak a követelmények és eljárásrendek, ismerteti a költséghatékonyság számításának elveit.

Bővebben...


Építőipari vállalkozók fóruma

2013. március 22.  
Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzata az építőipari vállalkozók részére fórumot tart.
A fórum időpontja: 2013.március 22. (péntek) 16:00 óra
Helye: Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterme - Városház tér 1. I. emelet

Meghívó a mellékletben:

Öko-logikus Építészet

2013. március 19. Székesfehérvár
Öko-logikus Építészet konferenciasorozat 2013

Miért éri meg? – Az ökologikus építészet ökonómiája címmel a HuGBC (a Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete) és a Metszet kiadója, az Artifex Kiadó konferenciasorozatot rendez, bemutatva a költséghatékony, fenntartható építészet mesterfogásait.
Az előadássorozaton az egyes megoldások gazdaságossági kérdéseit fogjuk vizsgálni – az Ertsey Attila által tervezett háromféle variációban kidolgozott mintaházon keresztül – Reith András HuGBC-elnök segítségével, épületszimulációs analízis alkalmazásával. Nemcsak az egyes változatok (aktív-, passzívház és alacsony energiafelhasználású épület), illetve az ezeknél alkalmazott megoldások kerülnek szóba, de a tipikus tervezési vagy kivitelezési hibák költségkihatása is.

Bővebben...


EMOTON ÖKO Architektour Ausztria 2013

2013. március 07-08.
Tervezz a természettel!
A Magyar Építész Kamara által akkreditált, 2 kreditpontos rendezvény.
MÉK elbírálási sorszám: 2012/414
A rendezvény és az azt szervező cégek és szakmai partnerek legfőbb célja, hogy a résztvevő építészeknek, tervezőknek és belsőépítészeknek a legújabb ismereteket adjuk át, olyan tudást mellyel új irányt mutathatnak ügyfeleinek, ötleteket meríthetnek saját projektjeihez.

Helyszín: InnsHolz Hotel**** Schöneben
Részvételi díj: 22.000,- Ft + Áfa, mely tartalmazza az utazási költséget – indulás Budapest Keleti Pályaudvar-, szállást a négycsillagos InnsHolz Hotel**** -ban kétágyas szobákban,  reggelit, ebédet, vacsorát, a szálloda wellness részlegének ingyenes használatát.

További részletek a mellékletben, és itt.

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája