ÉMSZ Szakmai Továbbképzés

2020. szeptember 29. 9:00-16:00

Az ÉMSZ (Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok és Ácsok Magyarországi Szövetsége) a BME Épületszerkezettani Tanszék oktatóinak közreműködésével továbbképzést szervez főként építészek, kivitelezők számára szeptember 29-én Székesfehérváron.


A vírus miatt kialakult helyzethez alkalmazkodva lehetősége van ONLINE is elvégezni szakmai továbbképzésünket.
A képzés előadásai az aktuális kérdésekre kínálnak megoldást, példák bemutatásával, sok hasznos információval építészeknek és gyakorlati szakembereknek. A továbbképzésen elismert egyetemi professzorok előadásai mellett kivitelezők tapasztalatait ismerhetik meg a hallgatók. Természetesen nem maradhatnak el a gyártó cégek műszaki megoldásait bemutató prezentációk se, lehetőség van továbbá a kiállítási standoknál személyes konzultációra a gyártók képviselőivel.
Fő témák:
- Megvalósult projektek - jó példák, rossz példák itthonról és külföldről
- Megújuló energiaforrások felhasználásához kapcsolódó műszaki megoldások
MÉK: 3 pont /2020/04
Helyszín: Gazdaság Háza - Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4-6.
Időpont: 2020. szeptember 29. (kedd) 9:00-16:00 (regisztráció 8:30-tól)
A továbbképzésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Részletes program a mellékletben.

REGISZTRÁCIÓ ITT

Amennyiben a személyes részvételt választja, felhívjuk figyelmét, hogy az alábbiakra:

Bővebben...

Energiatudatos tetőmegoldások esztétikusan a Terrántól

2020. szeptember 4. és 11.

ELHALASZTVA !!!

A Terrán Tetőcserépgyártó Kft. építész nyílt napot tart szeptember 4-én és 11-én Pécsett “Energiatudatos tetőmegoldások esztétikusan a Terrántól” címmel, melyre sok szeretettel várjuk az érdeklődőket.

Tudnivalók

  • A rendezvényen résztvevő MÉK tagok 2 kreditpontot kapnak.
  • A nyílt nap helyszíne a Terrán pécsi képzési központja (7630 Pécs, Engel J. u. 8), illetve helyszínbejárásként a bólyi óvodára telepített Generon rendszer megtekintésére is sor kerül
  • A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.

A jelentkezés részleteiről a jövő héten további tájékoztatást adunk.
Tovább információ a MÉK-OTIR -ban.

Bővebben...


Homlokzat 2020 – online oktatás, szakmai nap és webinárium

2020. május 28., szeptember 29.
Homlokzat 2020 - Szakmai továbbképzések tervezőknek és kivitelezőknek
MÉK: 1,5 pont/képzési nap (2020/77, 78)
2020. május 28. 10:00-16:00 - Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika
2020. szeptember 29. 10:00-16:00 - Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés


A speciális helyzetre való tekintettel, egészségvédelmi okokból a május 28-i első modulon csak online részvételre nyílik lehetőség. A második modul szeptember 29-én kerül megrendezésre a Baumit dorogi központjában, hagyományos oktatási keretek között, de online részvételi lehetőséget is kínálva. A szeptemberi modulon a személyes részvétel ára – ellátással – 4000 Ft, míg az online részvétel térítésmentes, utóbbi esetén a továbbképzési pont megszerzésének feltétele online teszt elvégzése.

Bővebben...


Barátságban az építészet és a gépészet - Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után

2020. szeptember 8.
3. Építem a házad klubkonferencia és online közvetítés
MÉK: 1,5 pont (2020/81)

Tervezőként hogyan biztosíthatjuk, hogy a kivitelezési kompromisszumok és hibák elkerülése mellett az épületgépészet könnyen és kényelmesen kerülhessen az épületbe, ezzel az épületenergetikát valóban hatékonyan szolgálhassa.
A ritkán érintett, a tervezőknek és kivitelezésben dolgozó szakembereknek szóló rendezvény azokat az épületgépészeti kérdéseket járja körül, amelyekkel a tervezőnek és kivitelezési vezetőnek az elvárható minőségű végeredmény érdekében tisztában kell lennie.

A rendezvény résztvevői sok hasznos információ mellett cheklistával távozhatnak arra vonatkozóan, hogy a hatékony gépészeti kialakítás érdekében tervezőként mire kell figyelniük.
Az előadások a tervezés és épületgépészet kapcsolódási pontjainak áttekintése mentén sorra veszi az egyes fűtési módok előnyeit, górcső alá veszi ezek jövőjét, mindezt a tervezési elveken és tanulságos esettanulmányokon keresztül.  A mérnöki munkát jelentős mértékben támogatható és az egyre nagyobb teret hódító előregyártott építési
termékekről, a szakemberek munkáját segítő újdonságról, a klímafödém felhasználhatóságáról  is szó lesz.
A budapesti személyes részvétel mellett a szakmai továbbképzést élőben, online is követhetik az építész kollégák, ráadásul az online részvétel díjmentes. Természetesen a kreditpont megszerzésének feltétele most is  a teszt helyes kitöltése a képzés után, amelyet a képzést követően küldünk el az előre regisztrált építész kollégáknak.
Időpont: 2020. szeptember 8. 9:00 – 15:00
Új helyszínAz Aereco előadóterme  (1139 Budapest, Fáy utca 12/A.)

Bővebben...


Közel nulla energiaigényű lakóépületek...


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája