2019-07-16 (Szfvár. HÉSZ)

Kedves Kolléganők, Kollégák!

Székesfehérvár Megyei Jogú Város Önkormányzat Közgyűlése a 2019. július 12-én tartott ülésén elfogadta az új településrendezési eszközöket.
Az új településrendezési eszközök 2019. augusztus 11-én lépnek hatályba.
A város honlapján elérhető az elfogadott új településszerkezeti terv és az elfogadott és kihirdetett új helyi építési szabályzat.
Az új településrendezési eszközök az alábbi helyen, illetve linken érhetők el:
www.szekesfehervar.hu ® Információk ® Polgármesteri Hivatal ® Főépítészi Iroda ®  TELEPÜLÉSRENDEZÉS ÚJ (HATÁLYOS 2019.08.11-TŐL )

Arra kérnélek Benneteket, hogy akinek fehérvári egyszerű bejelentési eljárása van előkészületben, ügyeljen a fenti hatályos időpontra (augusztus 11.)! A még hatályos HÉSZ (építménymagasság, oldalkert, stb...) szerinti terveket úgy kell feltölteni az e-naplóba, hogy az legkésőbb augusztus 10-én készenlétbe legyen helyezve!

Ahogyan már korábban jeleztem, az augusztus 11-től hatályos HÉSZ (mellékletben) bevezeti az épületmagasságot (másképp számítandó, mint az építménymagasság), eltörli az Öreghegyen minden homlokzatra vonatkoztatott építménymagasságot, több főépület építhető telkenként (kivéve Felsőváros), nincs építési mélység (kivéve Felsőváros), stb...

Tanulmányozzátok a mellékletben kiküldött, augusztus 11-től hatályos új HÉSZ-t!

Üdvözlettel: Németh László
Attachments:
Letöltés (HESZ_2019_08_11.pdf)2019-08-11-től hatályos HÉSZ
1868 Kb
Share

Vissza

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája