Ezen az oldalon a tagjainknak, a nyilvántartottaknak kiküldött fontosabb elektronikus hírlevelek (e-mail) találhatóak időrendi sorrendben.

2012-01-31

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

2011. decemberében az adóváltozásokkal kapcsolatos kérdéseinket feltettem a NAV tájékoztatási osztályának, melyre megérkeztek a válaszok. Nagyrészt általánosságban érdeklődtem, így akinek a mellékelt anyag nem elegendő, úgy konkrét kérdésekben is kaphatunk további tájékoztatást. A mellékletben a könyvelőnk által megküldött anyagot is megtaláljátok.
A tegnapi Területi Elnökök Testületi ülésén a cégbejegyzésre kötelezett gazdálkodó szervezetek és az egyéni vállalkozók részére kötelező iparkamarai regisztrációval kapcsolatban azt az információt kaptuk, hogy kb. 2 hetet várjunk még a befizetéssel, mert várható a törvény módosítása. (http://www.mek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=3298&Itemid=1)

 Üdvözlettel: Németh László

2012-01-19

Tisztelt Kolléganők, Kollégák!

 A kamara szolgáltatási feladatának része a jogszabályi változások követése. Gondolom, ezt az utóbbi időben tett megkeresések kapcsán érzékelitek is, én úgy látom, nem elegendő csak megadni a törvényi módosítások elérhetőségét, hanem a fontosabb jogszabályi változásokat ismertetni, egyes esetekben kommentálni szükséges.
Nagyon sok változás történt, ezért érdemes letölteni a https://kereses.magyarorszag.hu/jogszabalykereso oldalról az összes, szakmánkat érintő rendeletet, törvényt. Egyes esetekben csak az jelent módosítást, hogy „Hazánk neve Magyarország” és nem „Magyar Köztársaság”. De vannak esetek, mint pl. az „1997. évi LXXVIII. törvény az épített környezet alakításáról és védelméről”, mely törvény tartalmazza – számomra érthetetlenül – az ún. „plaza-stop” rendelkezésit.
 

2012-01-10

Tisztelt Kolléganők, Kollégák !

Gondolom előttetek is ismert, hogy a tűzvédelmi műszaki leírás készítését rendeletek szabályozzák, mely rendeleteket elég nehéz követni. A mellékelt elemzésben megpróbálok ebben segíteni, állástfoglalni, melyet a magánvéleményemként kezeljetek.

 Tisztelettel: Németh László

2012-01-05

Tisztelt Kolléganők, Kollégák !

Gondolom előttetek is ismert - vagy most lesz az - , hogy 2011. novemberében módosult a gazdasági kamarákról szóló törvény. (1999. évi CXXI.tv.) Ennek értelmében a gazdálkodó szervezeteknek (egyéni és társas vállalkozások) regisztrálni kell a területileg illetékes kereskedelmi és iparkamaránál. Ennek díja 5000 Ft/év, melyet meglévő vállalkozások esetében 2012.03.01-ig, újonnan alakulók esetében a nyílvántartásba vételt követő 5 munkanapon belül kell megfizetni. Kérlek Benneteket, erre figyeljetek oda, mert a be nem fizetés köztartozásnak minősül.
 

2011-12-21

Év végi levél a tagoknak.

2011-11-29

Kedves Kolléganők és Kollégák !

Szükségesnek tartom Kamaránk emblémájának, "logó"-jának megtervezését. Ezért nyílvános, házi pályázatot írok ki - kikapcsolódásként - tárgyi témában. A pályázatokat a Kamara e-mail címére kérem megküldeni - a titkosságot Rátok bízom - valamilyen kép fáljban (BMP,JPEG,TIFF) 2011. december 09-ig. Az elbírálásra a következő elnökségi ülésen (2011.december 12. 17 óra) kerül sor . Ezen logó kerül fel minden hivatalos levelünkre, illetve használjuk "bannerként"  egyes honlapokon. (pl. fehervar.hu-n) A díjazást még érleljük, várom erre is az ötleteket.

 Köszönettel: Németh László - FÉK elnök

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája