Mérnök kamarai bál

2019. január 23.
A Fejér Megyei Mérnöki Kamara idén is megrendezi szokásos bálját 2019. február 9-én, szombaton 19 órától Székesfehérváron, a Magyar Király Szálló nagytermében.


További részletek ITT , kamaránk tagjai a kedvezményes belépővel vehetnek részt a rendezvényen.

Ügyviteli szünet

2018. december 17-től 2019. január 04-ig kamaránk titkársága ügyviteli szünetet tart.


Szakmai nap - Puskás Ferenc Stadion

2018. november 22.
A MAPEI Kft. közreműködésével kamaránk egynapos szakmai kiránduláson vett részt Budapesten. A szakmai továbbképzés első programja az épülő Puskás Ferenc Stadion látogatása volt.


Bővebben...


Schmidl Ferenc Építészeti Díjat kapott Csutiné Schleer Erzsébet

2018. október 01.
"Idén Csutiné Schleer Erzsébet építész érdemelte ki a Schmidl Ferenc Építészeti Díjat, aki a Mátyás király körúton 1994-ben épült Szent Gellért Hotel mértéktartó építészeti megformálásával, valamint annak magas színvonalú – részleteiben is elmélyült – megvalósításával alkotott kimagaslót." - olvasható Székesfehérvár honlapján. (Fotó: Simon Erika)


Kamaránk elnöksége nevében gratulálok  Csutiné Schleer Erzsébetnek, további sikeres szakmai munkát kívánok! N.L.

Átadtuk a Molnár Tibor Építészeti Díjat

2018. szeptember 25.
A Fejér Megyei Építészek Kamarája által 2017-ben alapított Molnár Tibor Építészeti Díj első átadására 2018. szeptember 23-án került sor Molnár Tibor egykori háza előtt Székesfehérváron, a Várkörúton.
22 pályázat közül választotta ki a Bíráló Bizottság a 3 Díjazottat. A Díjnak fokozatai nincsenek, oklevéllel, emlékéremmel, és pénzjutalommal jár.


A díjazottak:  Huszárik Krisztián;  Lőrincz Attila;  Rombauer Gábor
A pályázatokból kiállítást is rendeztünk, mely 2 hétig a helyszínen megtekinthető.
A díjátadás képei ITT találhatóak, a kiállítási tablók pedig ITT érhetők el.
Gratulálok a díjazottaknak, köszönöm minden pályázó munkáját, s biztatom tagjainkat, hogy 2019-ben is pályázzanak! N.L.

Bővebben...


Deák Dénes Díjat kapott Igari Antal

2018. augusztus 15.
Az idei évben kamaránk tagja, Igari Antal vehette át a Deák Dénes Díjat Székesfehérvár építészeti környezetének tervezésében való kiemelkedő munkásságáért, valamint városszépítő és védő tevékenységéért.        (Fotó: Simon Erika)"Igari Antalra megyei főépítészként súlyos felelősség hárul, hiszen a kezében van azon települések építésszakmai irányítása is, melyek nem rendelkeznek főépítésszel. Mielőtt ezt a megbízást megkapta az ARÉV-nél eltöltött két és fél tervezői évén túl, a székesfehérvári Polgármesteri Hivatalban dolgozott, csaknem huszonnégy évig, döntően az építésügyben, igazgatási és hatósági munkakörökben." - olvasható Székesfehérvár honlapján.
Kamaránk elnöksége nevében gratulálok Igari Antalnak! N.L.

Meghívó szakmai fórumra

2018. július 02.
A tavalyi évben minden település elkészítette Települési Arculati Kézikönyvét, ennek tapasztalatai alapján a Miniszterelnökség kezdeményezte, hogy tájegységekre vonatkozóan is készüljenek arculati kézikönyvek, amelyhez az egyik mintatérségként a Vértes került kiválasztásra.


Ezúton meghívjuk indító szakmai fórumunkra, amelyen tájékoztatást adunk a projektről, és meghallgatjuk a résztvevők véleményét, szakmai hozzászólását.
A fórum Fejér megyében több helyszínen és időpontban kerül megtartásra, amelyek a következők:

Dátum: 2018.07.09. 17:00
Helyszín: Csákvár, Szabadság tér 9. (Polgármesteri Hivatal)

Dátum: 2018.07.17. 16:00
Helyszín: Mór, Erzsébet tér 14. (Művelődési Ház)

PRO REGIO NONPROFIT KÖZHASZNÚ KFT.
Meghívó a mellékletben:
Attachments:
Letöltés (Meghivo_indito_szakmai_forumra_FEK.pdf)Szakmai fórum - meghívó
102 Kb

Nyitott Templomok Napja - Felhívás!

2018. június 18.
Felhívás a Nyitott Templomok Napja programsorozathoz csatlakozásra a Kulturális Örökség Európai Évében! Várják építészek, belsőépítészek, történészek, művészettörténészek, régészek, restaurátorok és tájépítészek jelentkezését az általuk jól ismert templomok, zsinagógák, templomkertek (bibliai kertek) bemutatására és szakrális séták vezetésére.
    

Az Ars Sacra Fesztivál (2018. szeptember 15-23.) első napja Nyitott Templomok Napja (2018. szeptember 15.), amikor a templomok, zsinagógák megnyitják kapuikat, és a közösségek bemutatják templomaik művészeti értékeit, színes kulturális programokkal, helyenként toronymászással várják az érdeklődőket. Elsősorban olyan önkéntes építészek, belsőépítészek, történészek, művészettörténészek, régészek és restaurátorok jelentkezését várjuk, akik 2018. szeptember 15-én, szombaton szívesen bemutatnának 1-1 olyan régi műemlék vagy új templomot, amit jól ismernek, esetleg terveztek, vagy környezetükben található.

Várjuk jelentkezésüket a  www.ars-sacra.hu honlapon 2018. július 15-ig, hogy programjuk bekerülhessen a nyomtatott programfüzetbe!


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája