Településképi szakmai konzultáció

2018. március 14.
A Fejér Megyei Kormányhivatal, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Építészek Kamarája szervezésében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága településképi szakmai konzultációt tart a településképi arculati kézikönyvek és településképi rendeletekkel kapcsolatos tapasztalatokról.

Időpont: 2018. március 20. (kedd) 10:00 óra
Helyszín: Megyeháza, Címerterem
              Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Meghívó, program a mellékletben:


Energetikai követelmények

2018. február 21.
"Mind a tervezők, mind az építtetők, de az eljáró hatóságok számára is új kihívásokat jelent az épületekre vonatkozó energetikai követelményeknek való megfelelés.  Az talán egyértelmű a szakmabeliek számára, hogy szabályozás fokozatosan lépett hatályba: 2018. január 1-től a költségoptimalizált, 2021. január 1-től közel nulla energetikai szint követelményeit kell teljesíteni főszabályként." - olvasható a MÉK honlapján .


Honlapunkon olvasható előzmény ITT található, bővebben a mellékletben:


Székesfehérvár történeti központja 2017 - eredményhirdetés

2018. január 18.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdetett (részletek ITT), melynek eredményhirdetése 2018. január 22-én 15 órakor lesz Székesfehérváron, a Városháza (Székesfehérvár, Városház tér 1.) Dísztermében.


Bővebben...


Elhunyt Tóth Zoltán (1972-2017)

2018. január 04.
Kamaránk tagja, Tóth Zoltán  2017. december 24-én
tragikus hirtelenséggel elhunyt!


Temetése 2018. január 11-én (csütörtök) 14 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti temetőben.
Felfoghatatlan és érthetetlen! Nyugodjék békében! N.L.
 

ZÖLDHOMLOKZATOK

2017. október 30.

Megjelent Budapest Főváros Önkormányzata gondozásában a ZÉOSZ által írt és szerkesztett "ZÖLDHOMLOKZATOK Függőleges zöldfelületek tervezésének, kivitelezésének műszaki és kertészeti útmutatója" című szakmai kiadvány, mely minden a témában érintett szakmagyakorlónak és érdeklődőnek egy nagyon hasznos anyag.

„SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” – nyílt építészeti pályázat

2017. október 11.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg 40. életévüket be nem töltött építészmérnök, építész tervezőművész, építész, belsőépítész végzettséggel rendelkező természetes személyek számára.


A feladat karakteres építészeti eszközökkel megfogalmazott, az egyedülálló építészettörténeti és régészeti emlékeket méltó módon bemutató hely megalkotása Székesfehérvár történelmi központjában, ahol a látogatók megismerkedhetnek az Árpád-ház szellemi és tárgyi örökségével.

A pályázatok beadásának határideje: 2017. november 28.

További részletek, információ a MÉK honlapján.


Szigeti Gyula és Vadász György Schmidl Ferenc Építészeti Díjas

2017. október 02.

A Schmidl Ferenc Építészeti Díjjal a város azokat az építészeket tünteti ki, akik 1990 után megvalósult alkotásuk révén hozzájárultak Fehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához. Idén két építőművészt is érdemesnek találtak a díjra, Szigeti Gyula okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök mellett Vadász György Kossuth-díjas, Ybl Miklós díjas, Prima Primissima díjas építész is átvehette a kitüntetést... Olvasható Székesfehérvár honlapján. (Fotó: Molnár Artúr)


Kamaránk elnöksége nevében gratulálok a díjazottaknak, tagunknak, Szigeti Gyulának! N.L.

Szakmai továbbképzés - településkép védelme II.

2017. augusztus 26.
A Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága szakmai továbbképzést tart a településkép védelméről szóló törvényről, a településképi arculati kézikönyvre alapozó településképi önkormányzati rendelet megalkotásának kérdéseiről.


Helyszín:
Megyeháza, Díszterem - Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Időpont: 2017. augusztus 29. (kedd) 10:00 óra
Meghívó a mellékletben:

Attachments:
Letöltés (meghivo_szakmai_tovabbkepzes_telkepi_rendelet.pdf)Meghívó 2017-08-29
240 Kb

Segédlet településképi rendelethez

2017. július 10.
Az önkormányzatok képviselő-testülete a településkép védelmét a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényben  kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvényben meghatározott feladatkörében eljárva a településképi rendelet megalkotásával biztosítja.

Az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság településképi rendelet megalkotásához biztosított segédletei a mellékletben:


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája