Regionális Szakmai Napok-2022

2022. szeptember 27.
Időpont: 2022. szeptember 27. kedd 9.00-17.00
Helyszín: Fehérvári Civil Központ, 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.
Fő témák: - Megbízható tetők, homlokzatok, szigetelések
- Környezettudatos építés, innováció, felújítás. Szakmai szabályok, irányelvek. Megvalósult projektek, jó példák, rossz példák.
MÉK: 3 pont /2021/170
A továbbképzésen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. 

RÉSZLETES PROGRAM

Bővebben...


Per- és engedélymentes építés - 2021

2021. október 12. 9:00-16:00

Hol a hiba? Keressük meg közösen – Országos, interaktív konferenciasorozat építészeknek október 12-én Székesfehérváron!
MÉK 2 pont (2021/112) - Kamaránk tagjainak díjmentes részvétellel.


2017 óta nagysikerű sorozatunkban arra a kérdésre kerestük a választ, melyek azok a szakmai hibák, amik miatt a tervezőket, kivitelezőket a legtöbbször marasztalják el? 2021-ben Szende Árpád Alpár-díjas építészmérnök, Haraszti László mutatják be tanulságos eseteiket.
A veszélyhelyzeti engedélyezési szabályokat tavaly a karantén elmúlása után véglegesítették – ezt a szokatlan építési jogi helyzetet és az idei év változásait (Étv, OTÉK stb.) dr. Jámbor Attila ügyvéd, az Építésijog.hu főszerkesztője mutatja be.

Időpont: 2021. október 12. 9:00-16:00 
Helyszín: Fehérvári Civil Központ (8000 Székesfehérvár, Rákóczi utca 25.)
További információ, regisztráció ITT.


Regionális Szakmai Napok 2021

2021. szeptember 28. 9:00-16:40


Az ÉMSZ a BME Épületszerkezettani Tanszék szakmai támogatásával és oktatóinak közreműködésével 2021-ben is megszervezi a Regionális Szakmai Napok rendezvénysorozatot.
A továbbképzésen elismert egyetemi professzorok előadásai mellett kivitelezők tapasztalatait ismerhetik meg a hallgatók. Természetesen nem maradhatnak el a gyártó cégek műszaki megoldásait bemutató prezentációk se, lehetőség van továbbá a kiállítási standoknál személyes konzultációra a gyártók képviselőivel.
Magyar Építész Kamara regisztráció: 2021/23 – 3,0 pont
2021. szeptember 28. Székesfehérvár, Fehérvári Civil Központ, 8000 Székesfehérvár, Rákóczi u. 25.
További információ, regisztráció ITT


Egész évben elvégezhető díjmentes online továbbképzések

„Barátságban az építészet és a gépészet” Építészeti tervezés az épületgépészetre tekintettel – 2021 után
MÉK 1,5 pont (2020/81)
 
Homlokzati hőszigetelés, homlokzatképzés korszerű anyagokkal, színdinamika – Homlokzat képzés I. modul
MÉK 1,5 pont (2021/7)
 
Felületképzés korszerű anyagokkal bel- és kültérben, homlokzat felújítások, műemléki felújítások, aljzatképzés – Homlokzat képzés II. modul
MÉK 1,5 pont (2021/8)
 
Innováció az előregyártásban – Épületszerkezetek, tervezés, kivitelezés, magyar és nemzetközi projektek tapasztalatai alapján - Műszaki megoldások előregyártással 3.0
MÉK 2,5 pont (2021/9)
 
Kortárs formák a tetőn. Korszerű műszaki megoldásoktól a hasznosított zöldtetőkig, lapostetők és magastetők építése ma és holnap.
MÉK 1,5 pont (2021/10)
 
Variációk homlokzatra - Az üveg hatékony alkalmazása az építészetben
MÉK 2 pont (2021/24)

A képzések elvégzésének feltétele az online teszt helyes kitöltése.

A fenti képzések az alábbi oldalon érhetők el:  https://buildrendezvenyek.hu/webinarium


Családi ház és szerkezet: ma és holnap

2021. május 12.
Milyen a XXI. századi családi ház szerkezeti és energetikai szempontból? Milyen elvárásokkal érkezhetnek a megrendelők és milyen válaszokkal kell rendelkeznie az építészeknek és a kivitelezésben dolgozó gyakorlati szakembereknek? Milyen esztétikai, szerkezeti és energetikai feltételeknek kell megfelelnie a ma megfizethető és a jövőben is jól működő, energiatakarékos és korszerű ház alapvető szerkezeteinek?

Online továbbképzés
MÉK: 2 pont (2021/44)
Bővebb információ és regisztráció a díjmentes szakmai továbbképzésre: https://buildrendezvenyek.hu/89-csaladi-haz-es-szerkezet-ma-es-holnap

Bővebben...


Magyarország szép - online kirándulás a vidéki Magyarország érdekes épületei között

2021. május 05.

A Magyar Építőművészek Szövetsége védnökségével hívjuk életre Magyarország szép címmel megrendezésre kerülő online továbbképzést. Az esemény fő fókusza olyan itthoni, vidéki épületek (elsősorban közintézmények, kulturális intézmények) bemutatása, amelyek meghatározzák a környezetüket. Kastélyok, színházak, múzeumok, templomok, turisztikai látványosságok, amelyek azt mutatják meg, hogy nem csak Budapesten vannak szép és kiemelkedő építészeti teljesítmények.Neves építész előadóink segítségével nyerhetünk bepillantást e meghatározó vidéki épületek tervezési és megvalósulási folyamatába.Egyénileg bárhonnan elérhető díjmentesen a webes közvetítés (átlagos sávszélességű) szélessávú interneten keresztül.
MÉK: 3 pont (2021/43)
Bővebb információ és regisztráció:
https://buildrendezvenyek.hu/88-magyarorszag-szep

Bővebben...


Variációk homlokzatra - Üveg az építészetben

2021. március 3. 9:00 – 16:00 (Szünetekkel)
Ma már nem fordulhat elő, hogy egy üveghomlokzattal tervezett épület ne legyen a kor kihívásának megfelelően energiatakarékos. Függően annak rétegfelépítésétől, nagyságától, fény- és hőtechnikai tulajdonságaitól az alkalmazott üveg alapvetően meghatározza az épület energiahatékonyságát és természetesen az esztétikai megjelenését is.  Az üveghomlokzatokkal kapcsolatos energetikai-, de az esztétikai igények tekintetében zajló változásokra az üveggyártásban folyó innováció ad válaszokat.
Online továbbképzés
MÉK: 2 pont (2021/24)
Továbbképzésünkben áttekintjük, hogy üveghomlokzatú épületek tervezéséhez milyen új lehetőségeket kínál a változó igényekre reagáló gyártás és azt, hogyan alkalmazzák Európa és világszerte, fókuszban az üvegevolúció állomásaival. Egy előadásban pedig alternatívát állítunk az üveghomlokzatoknak, ahol a szálcement és fém szerelt szerkezetek előnyeit és lehetőségeit vesszük számba.
Alkalmazástechnikai előadásokban összegezzük azt, milyen építészeti kihívások, feladatok oldhatók meg üveggel, amelyek a hatékony üvegtervezés fő aspektusa, és tervezőként milyen szempontok szerint érdemes üveget választani. A szakmai nap célja annak bemutatása is, hogy e nemzetközi trendek szerinti innovatív üvegmegoldások hogyan jelentek meg az itthoni építészetben – ebben neves építészirodák vezetői lesznek vendégelőadóink.
Részvételi feltételek
Egyénileg bárhonnan elérhető díjmentesen a webes közvetítés (átlagos sávszélességű) interneten keresztül. MÉK továbbképzési pontot igénylők számára a képzést követően e-mail-ben elküldött teszt helyes kitöltése a kamarai pont megszerzésének feltétele.
TOVÁBBI INFORMÁCIÓ, REGISZTRÁCIÓ!


Biztonság 2021-ben - Az Austrotherm és a BME Épületszerkezettani Tanszék konferenciája

2021. február 25.
Bár talán a biztonság a legalapvetőbb kérdésnek tűnik az építész tervező számára, nem kell ahhoz tűzeset, hogy az épület veszélyessé váljon, legyen szó a homlokzatról vagy a tetőről. Már az építés fázisában gondolni kell a tervezőnek a használat, a takarítás biztonságára, sőt, ma már egyre inkább a belső levegővel kapcsolatos biztonsági és egészségi követelményekre is.
Ugyanakkor a biztonság kérdése a tervezéskor is felmerül: hogyan védjük a tervezés során az adatokat? Mindezekről a kérdésekről szó lesz az Austrotherm „Biztonság 2021-ben” konferenciáján a BME Épületszerkezettani Tanszék és az Artifex Kiadó szervezésében. A végén Dulácska professzor előadásában az is kiderül: gyakran az építész, a statikus, a műszaki ellenőr és a kivitelező együttműködésének hiányosságai vezetnek katasztrófához.

A konferencia elő közvetítésének időpontja: 2021. február 25., csütörtök
Akkreditáció: 2 pont (MÉK 2021/5)
Az online részvétel díja: bruttó 2000 Ft
FIGYELEM, a rendezvény online követhető (az építészkamarai pontokat ebben az esetben is meg lehet szerezni).

További információ, regisztráció!


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája