A MÉK honlapján ITT találhatóak az aktuális tervpályázati hirdetmények.

Bence-hegyi kilátó – 2015 - pályázatok

A Bence-hegyi ötletpályázatra beérkezett pályaművek látványtervei ITT láthatóak.
A kamarai tagok ötletpályázatra készített  munkái  a mellékletben:

Bence-hegyi kilátó ötletpályázat – 2015

Határidő: 2015. február 20.
FIGYELEM! A 2014. december 16-i kiírás megváltozott többek között a határidő, a kérdésfeltevés, a Bíráló Bizottság összetétele,  a minimális díjazás tekintetében!
A Velencei-tó és Térsége, Váli-völgy, Vértes Térségi Fejlesztési Tanács és a VADEX Mezőföldi Erdő- és Vadgazdálkodási Zrt. "BENCE-HEGYI KILÁTÓ" megnevezéssel, nyílt, titkos, építészeti tematikájú ötletpályázatot hirdet meg.



A kilátó legyen alkalmas turistacsoportok, kiránduló osztályok (30-50 fő) egyidejű befogadására. Az építmény legmagasabb pontjának magassága a rendezett terepszinthez képest maximum 20 méter lehet. A kilátóhoz kapcsolódóan a látogatók kiszolgálása érdekében egyéb funkciók (mosdó, büfé) is elhelyezhetőek, az ezekre való javaslattétel a pályázók feladata.
A kilátó egyben építészeti jelként is szolgál – a 210 méter magas Bence-hegy a környék kiemelkedő pontja, a tetején emelkedő építmény ezért a látkép meghatározó eleme lesz. A land-art alkotásként értelmezhető kilátó tehát kiemelt felelősséggel járó építészeti feladat, megfogalmazásától függően válhat a hegytető a Velencei-tó környékének még értékesebb kilátópontjává.
A pályázat beadási határideje: 2015. február 20.
További információk ITT , illetve a mellékletben:


Bence-hegyi kilátó ötletpályázat – 2015 - eredményhirdetés

Határidő: 2015. február 20.
Tisztelt Pályázók!

A bíráló bizottság zárójelentése elkészült, melynek alapján a Bence-hegyi kilátó ötletpályázat ünnepélyes, sajtónyilvános eredményhirdetésére 2015. április 23-án került sor a felújított Várkert Bazárban. A legjobbnak ítélt három pályázatot Eltér István, a Magyar Építész Kamara alelnöke méltatta.



További részletek a vadex.hu oldalán ITT , a kormany.hu oldalán ITT .

Bővebben...


"YBL MIKLÓS EMLÉKHÁZ" Székesfehérvár, Várkörút - tervpályázat

Határidő: 2015. január 06.
Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata  "YBL MIKLÓS EMLÉKHÁZ" megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg.
Ybl Miklós születésének kétszázadik évfordulója kapcsán a 2014. év az Ybl-bicentenárium jegyében telik. Az emlékév kifejezett célja Ybl munkásságának felelevenítésével a társadalom figyelmét az építőművészet felé fordítani, melyhez a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata pályázati felhívásával kíván csatlakozni.


A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata, valamint a tervezési program helyszínének virtuális otthont nyújtó Székesfehérvár Megyei Jogú Város nem kapcsolja a jelen felhívást bármely kivitelezés vagy közvetlen megvalósítás céljához.
A pályázat célja felvázolni egy olyan épületegyüttest, mely méltó emléket állít az alkotónak és életművének, alkalmas építészeti témájú rendezvények, kisebb konferenciák befogadására, valamint inkubátorház jelleggel is bír (bérműtermek), miután az építőművész emlékét szülővárosában, Székesfehérváron alig néhány műalkotás őrzi.

A tervpályázattal kapcsolatos további információ ITT .
( A pályázat benyújtásának határidejéig a 40. életévét be nem töltött építőművész, építészmérnök, építész, belsőépítész végzettségű természetes személyek nyújthatják be pályázatukat.  N.L. ? )
Kiírás a mellékletben:

Mogyoród, Egészségház - ötletpályázat

Határidő: 2014. november 24. (24.00 óra)
A Kiíró Célja, hogy

az ötletpályázat során olyan színvonalas tervek jöjjenek létre, melyek a Fóti út és Gödöllõi út találkozásánál, a Fõ tér sarkán, a Rózsa utca elsõ két telkén lévõ ingatlan-együttesen hrsz: 1114 (1961 m²); hrsz: 1115 (226 m²) és hrsz:1116 (2915 m²)  új Egészségház alapkoncepcióját és megjelenítési lehetõségeit színvonalasan, a település struktúrájába ágyazva teremti meg. Az új Egészségház a mai kor követelményeinek megfelelõen, és optimális energiafelhasználás mellett értékteremtõ és fenntartható módon töltse meg élettel az épületet és környezetét, kiegészítõ funkcióként a nagyméretû ingatlanon egyéb funkció(k)nak is lehetõséget hagyjon (teremtsen).  Az Egészségház korszerû megvalósítása elérhetõ keretek közt maradjon. A fenntartási költségek minimalizálása mellett se kerüljön az Egészségház 150 millió forintnál többe.

További részletek pályázati kiírás ITT , továbbá a mellékletben:

KÖZÖSSÉGI HÁZ ÚJPALOTÁN

Határidő: 2014. szeptember 08. 24.00 óra

A TERVPÁLYÁZAT KIÍRÓJA:

Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Önkormányzata

A TERVPÁLYÁZAT LEBONYOLÍTÓJA:
Budapest Főváros XV. kerület Rákospalota, Pestújhely, Újpalota Polgármesteri
Hivatal - Főépítészi, Városfejlesztési és Üzemeltetési Főosztály – Főépítész Iroda

A TERVPÁLYÁZAT TÁRGYA:
A Budapest XV. kerület, Újpalotai közösségi ház és környezetének tervezése.

Bővebben...


Művelődési ház ötletpályázata

Határidő: 2014. június 20.
Mogyoród Nagyközség Önkormányzatának nyílt ötletpályázata új Művelődési ház tervezésére.

A kiíró célja, hogy az ötletpályázat során olyan színvonalas tervek jöjjenek létre, melyek a Fóti út és Béke tér közötti területen lévő ingatlanegyüttesen új Művelődési Ház alapkoncepcióját és megjelenítési lehetőségeit színvonalasan, a település struktúrájába ágyazva teremti meg. Az új Művelődési Ház a mai kor követelményeinek megfelelően, és optimális energiafelhasználás mellett értékteremtő és fenntartható módon töltse meg élettel az épületet és környezetét. Kiegészítő funkcióként a település közösségi életének is lehetőséget teremtsen. A Művelődési Ház megvalósítására rendelkezésre álló 300 millió forintból megépíthető legyen.

Pályaművek postára adásának határideje: 2014. 06. 20. 24:00 (péntek)

A pályaművek díjazására és megvételére 1.0 millió Ft áll rendelkezésre.


Pályázati kiírás a mellékletben:

NEMZETKÖZI TERVPÁLYÁZAT A LIGET BUDAPEST ÚJ MÚZEUMÉPÜLETEIRE

Határidő: 2014.május 27.
Magyarország kormánya elkötelezte magát amellett, hogy új épületeket emel Budapesten hat kiemelkedő jelentőségű kulturális intézmény számára, a Liget Budapest fejlesztés részeként. Képzőművészet, építészet, néprajz, zene és fotográfia: ez az az öt terület, amelynek vezető intézményei egymás mellé kerülnek a Városligetben, számos más, több mint száz éve itt működő múzeum és egyéb közintézmény mellé, Budapest egyik legrégebbi parkjában, párhuzamosan annak teljes rehabilitációjával.

Azon Pályázók, akik megfelelnek az Összefoglaló Kiírásban részletezett követelményeknek ingyenesen regisztrálhatnak a tervpályázatra, ingyenesen tölthetik le a pályázati dokumentációt, illetve ingyenesen nyújthatják be pályaműveiket.

A kétfordulós nemzetközi tervpályázat mérföldkövei a következők:

I. forduló
A pályázati regisztráció megkezdése  2014. 02.27.
Kérdések határideje   2014. 03. 13.
Kérdésekre adott válaszok határideje  2014. 03. 26.
Pályaművek beérkezésének határideje (I. forduló) 2014. 05.27. 14:00

A II. forduló meghívottainak kiértesítése  2014. 07. 08.
A II. forduló várható kezdete  2014. augusztus
Eredményhirdetés 2014 . 12. 19.

A tervpályázattal kapcsolatos összes információ (kiírás, regisztráció, letöltések...) ITT megtalálható.

MMA TÁJ/PONT Ötletpályázat 2013

Határidő: 2013. november 18.
A Magyar Művészeti Akadémia nyílt építészeti ötletpályázatot hirdet egységes megjelenésű turisztikai információs pontok megtervezésére.

A pályázatok postai feladásának határideje 2013. november 18.

 A pályázat tárgya, célja

 
Karakteres építészeti eszközökkel megfogalmazott, a turizmust tájékozódási és tájékoztatási centrumként (l. Info-Box) kiszolgáló, figyelemfelkeltő, de a kialakult falu, vagy városképet nem romboló építmény TÁJ/PONT, azaz TÁJékoztató és TÁJékozódási PONTok hálózatára vonatkozó elképzelések bemutatása. A pályázat célja, hogy a látogatók a megtervezésre kerülő térben kapjanak általános tájékoztatást a település és környezetének történetéről, természeti, műemléki és történelmi nevezetességeiről, egyéb turisztikai célpontjairól, szállás- és étkezési lehetőségekről.

További részletek ITT .
Attachments:
Letöltés (Palyazati_felhivas_adatlap.pdf)Pályázati felhívás, adatlap
171 Kb

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája