Intermodális központ - Debrecen

2013. május 06.
Intermodális Közösségi Közlekedési Központ létrehozására nemzetközi tervpályázatot hirdettek Debrecenben.Az Intermodális Közlekedési Közösségi Központ, valamint környezete városépítészeti, építészeti és közlekedéstervezési eszközökkel történő rendezése érdekében a jelen tervpályázati kiírásban megfogalmazott tervezési program megvalósítására a Kiíró nyílt építészeti tervpályázati formában keresi, illetve választja ki a legjobb tervjavaslatot és a feladat elvégzésére alkalmas tervezőt.
A tervpályázat legfőbb célja, hogy a Debreceni Nagyállomás és a Petőfi tér Debrecen városszerkezetében elfoglalt helyéhez és közlekedési rendszerében betöltött kiemelt szerepéhez méltó módon, a terület előnyös adottságait kihasználva újjászülethessen.

További részletek, pályázati kiírás ITT.Fejér Megyei Építőipari Nívódíj - 2013

2013. március 12.
Az ARÉV Baráti Kör Egyesület, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, a Fejér Megyei Mérnöki Kamara és a Fejér Megyei Építészek Kamarája által 2012-ben alapított 
FEJÉR MEGYEI ÉPÍTŐIPARI NÍVÓDÍJ
idén is meghirdetésre került.
A Nívódíj azon épített alkotásoknak adományozható, melyek megvalósítása 5 évnél régebben történt, az azóta eltelt időben az üzemeltetés során igazolta a várhatóan tartós, az eredeti célnak megfelelő használat lehetőségét. Műemléki és helyi védettség alatt álló épületek esetében csak azok felújítási munkáira adományozható Nívódíj. A Díj odaítélésében nem lehet meghatározó az alkotás jellege, tulajdonviszonya. Ugyanakkor meghatározó az üzemeltetés gazdaságossága, a karbantartottság, a települést formáló, szépítő hatása. A Díj azon alkotásoknak adható, melyekre a szakma, a lakosság, vagy annak valamely civil szervezete tesz ajánlást. Az elismerésre pályázhat maga a tervező, a  kivitelező, vagy a tulajdonos is.

Bővebben...


Hőszigetelés kívül vagy belül ?

2013. április 26.
Az utóbbi időben egyre több hír, reklám jelenik meg arról, hogy belülről is lehet hőszigetelni. Az épületfizikai oktatásokon én még azt tanultam, hogy hőszigetelni csak kívül szabad, mert elsődlegesen páratechnikai problémák merülnek fel a belső oldalon alkalmazott hőszigeteléseknél.
Gondolom az épületfizika nem sokat változott, az építőanyagok fejlesztése terén viszont sok újdonsággal találkozhatunk.
Ettől függetlenül ajánlom mindenkinek a "baudocu.hu" mellékelt, szerkesztett cikkét!                                                        
                                                                            Németh László

Álláshirdetés - főépítészi munkatárs

2013. április 24.
A Somogy Megyei Kormányhivatal Építésügyi és Örökségvédelmi Hivatala állami főépítészi munkatársat keres
Balaton Kiemelt Üdülőkörzet Veszprém Megye területi részére.További részletek, jelentkezési feltételek a mellékletben:

Ismét új érmék Fehérváron

2013. április 24.


A MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezete folytatni kívánja éremkibocsátását a korábban sikeresen lezajlott, "Székesfehérváron koronázott, eltemetett királyok" című éremsorozat, és a Habsburg uralkodókat bemutató "Királysorozat" után.
 A 2013-ban indítandó új sorozat Székesfehérvár nagyjait, egykori szülötteit és azokat mutatja be, akik  országos vagy nemzetközi hírnevet szerezve a legtöbbet  tettek a városért, annak kulturális fejlődéséért.

Bővebben...


"Az Év Bramac Tetője"

2013. április 23.

2013. április 16-án az Ybl palotában (1053 Budapest, Károlyi Mihály utca 12.) adták át "Az Év Bramac Tetője" pályázat díjait. A három témakörben meghirdetett pályázaton az "Új épületek - Középület" kategóriában III. díjat kapott kamaránk tagjainak, Draskovich Attilának és Szabó Lászlónak abai középülete.

Gratulálok a díjazott épület tervezőinek, és megköszönöm a pályázaton induló további tervezők munkáját:

Bővebben...


Tisztelt Tanúsító!

2013. április 07.

Megszületett a  http://www.epuletenergetikaitanusitvanyok.hu gyűjtőportálunk.
Ingyen regisztrálhat, ha Ön vagy cége tanúsító.
Ingyen hirdetheti vállalkozását.

Bővebben...


CONSTRUMA - 2013

2013. április 02.
A Construma 2013 építőipari kiállítás április 10–14. között várja a látogatókat. 2013-ban új koncepció alapján, a Construma mellett a Hungarotherm, a Reneo, az Urb:Icon, az OtthonDesign kiállításokon várják a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban.
További részletek  ITT .
Szakmai napra való ingyenes belépő ITT igényelhető.

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája