Zádor Anna: Építészeti szakszótár

2015. július 16.

A képre kattintva letölthető Zádor Anna: Építészeti szakszótár című könyve. (276 MB)
Forrás, további információ ITT.

Építésügyi Fizetési Portál

2015. július 02.

2015. július 01-ével elindult az Építésügyi Fizetési Portál. Az ÉFP segítségével az építésügyi hatósági eljárás illetéke, valamint az építésügyi bírság elektronikusan is megfizethető.
Az Építésügyi Fizetési Portál (ÉFP) célja, hogy az építésügyi hatósági engedélyezési eljárásokban az ÉTDR-ben elektronikusan ügyet intéző ügyfelek az eljáráshoz kapcsolódó fizetési kötelezettségeiket – illeték, bírság, szakhatósági szolgáltatási díj – elektronikusan is megfizethessék.
(A hagyományos fizetési módok – illetékbélyeg, készpénzátutalási megbízás, átutalási megbízás, bankkártyás átutalás – továbbra is lehetségesek.)

Elérés: https://efp.e-epites.hu

Kismegyeri Templom támogatása

2015. július 02.

Kamaránk tagjai 2015. június 19-én BARTÓK FERENC OSB plébános előadásában megismerhették a Balázs Mihály által tervezett győri Isteni Irgalmasság-templomot (Kismegyeri Templom).
Elnökségi ülésünkön úgy döntöttünk, hogy kamaránk támogatni szeretné a tervezett orgona beruházását, így 50.000,- (Ötvenezer) Ft-tal  járulunk hozzá e nemes, egyszerűségében szép templom életének következő állomásához.

Elhunyt Kiss József (1926-2015)

Életének 90. évében, 2015. június 15-én elhunyt Kiss József, Fejér megye, és Székesfehérvár építőipari életének meghatározó egyénisége.

A FÁÉV, majd ARÉV vezetőjekén
t fáradhatatlanul dolgozott a kor kihívásainak, elvárásainak megfelelő épített környezetünkért. Mérnökök, építészek is részt vettek ebben a munkában, melyhez igazgatóként - sokszor tudtunkon kívül - sok segítséget adott. Nevéhez fűződik többek között az ARÉV Baráti Kör Egyesület, az Építőipari Nívódíj létrehozása is.

Életútjáról ITT olvashat, nyugodjék békében! N.L.Fejér Megyei Építőipari Nívódíj - 2015 (díjazott épületek)

2015. június 03.
2015. május 29-én Székesfehérváron, a Gazdaság Házában (Hosszúsétatér 4-6.) átadták az idei Fejér Megyei Építőipari Nívódíjakat.
Díjazott épületek:
- lakóépület - Székesfehérvár, Nyitrai u.30.
- Mátyás király emlékmű - Székesfehérvár, Fő u. - Ady Endre u.
- lakóépület - Nadap, Templom köz 5.


A díjazottaknak gratulálunk!

Bővebben...


Építők Napja - 2015. május 29 - 30.

2015. május 26.
Idén május 29 - 30-án kerül megrendezésre a hagyományos Építők Napja.
2015. május 29-én, pénteken 10:00 órától "Építőipari konferencia" lesz a Gazdaság Házában ( FMKIK Székház - 8000 Székesfehérvár, Hosszúsétatér 4.). További információ, jelentkezés ITT.
A konferencián kerül átadásra a 2015. évi Fejér Megyei Építőipari Nívódíj.
2015. május 30-án, szombaton "ÉPÍTŐK NAPJA" a hagyományok jegyében rendezvény lesz a Vörösmarty Mihály Ipari Szakképző Iskolában. (Székesfehérvár Balatoni u. 143.) A kulturális programokon túl kiállítás lesz a Nívódíjas épületekről, továbbá a Fejér Megyei Építészek Kamarája a Velence, Bence-hegyi kilátó tervpályázatára készített, nem díjazott munkákból rendez kiállítást a tornateremben.
A hivatalos programon túl bográcsban, FÉK-módra készült étel, ital mellett várjuk kamaránk tagjait egy kötetlen beszélgetésre.
Meghívó a mellékletben:

V. Szoborünnep - 2015. május 29 - 31.

2015. május 25.
A MAGYAR SZOBRÁSZOK és ÉPÍTÉSZEK – KÖZSZOBROK - ÉPÜLETSZOBRÁSZAT ÜNNEPE


A "Szoborünnep" az építészet és szobrászat, a szobrászat és épületszobrászat együtthatását népszerűsítő, az Ybl Egyesület rendezésében 2011 óta évente megvalósuló program.
Az egész országban mindenütt van lehetőség a szobrászok, szobrok, építészet és szobrászat kapcsolatának ünneplésére, a köztéri szobor közterén együtt örülhet az adott kis közösség a művészet, a szépség megnyilvánulásának.
A budapesti program:
  • május 29. péntek 18 óra - A KIÁLLÍTOTT TÁRGY MAGA A MŰTEREM
  • május 30. szombat 10 óra - SZOBROK MENTÉN „KERENGŐTŐL” A KÖRÚTIG
  • május 30. szombat 15 óra - A MEGÚJULT KOSSUTH TÉR
  • május 31. vasárnap 18 óra – záróprogram „AZ EPRESKERT”
További részletek a mellékletben:

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája