CONSTRUMA 2018

2018. március 26.
A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor 2018. április 11-15. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idei évben az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor tagjai: CONSTRUMA (építőipar), RENEO (megújuló energia, épületgépészet), OTTHONDesign (lakberendezés, design), CONSTRUMA Kert (kerttervezés, kertépítés, dísznövény).


VÁLTOZÁS! A korábbiaktól eltérően az idei évtől már nem ingyenes, hanem kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítunk, de csak online előzetes regisztráció esetén!
A Hungexpo és a Magyar Építész Kamara megállapodása értelmében a MÉK tagok számára az első két szakmai napra  (április 11-12.) továbbra is ingyenes belépést, április 13 -ára pedig kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk.

Konferencia programok  ITT , online regisztráció: április 11-12. ,   április 13.

A Magyar Építész Kamara a Construma kiállítás megtekintéséért (minimum 3 óra kiállítás látogatásért) 1 továbbképzési pontot ítélt (Bírálati sorszám: 2018/6.), melyet a tagok a Kamara standján, az A pavilon 111i standon vehetnek át a kiállítás ideje alatt.
További részletek a MÉK
honlapján!

Átadták a Bence-hegyi kilátót

2018. március 21.
Kamaránk tagjai közül többen részt vettünk a most átadott kilátó tervpályázatán. A beérkezett tervek közül a második helyezett pályázat került megvalósításra, melyet a tegnapi napon adtak át:Többen figyelemmel kísértük a kilátó megvalósulását, s alkottunk véleményt az elkészült építményről.
A lépcsőből álló kilátó utolsó lépcsőfokáról feltáruló látvány 2018. március 31-ig ingyen megtekinthető.
Utána 300 Ft-os belépővel lehet leküzdeni a lépcsőfokokat.
További részletek a FEOL oldalán.  N.L.

Ybl Miklós-díj 2018

2018. március 20.
Az Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható.A díj évente legfeljebb 5 fő részére kerül kiosztásra. Az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg. A díj átadására minden évben, így 2018-ban is a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
További részletekről, 2018. év díjazottjairól ITT olvashat.

Településképi szakmai konzultáció

2018. március 14.
A Fejér Megyei Kormányhivatal, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Építészek Kamarája szervezésében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága településképi szakmai konzultációt tart a településképi arculati kézikönyvek és településképi rendeletekkel kapcsolatos tapasztalatokról.

Időpont: 2018. március 20. (kedd) 10:00 óra
Helyszín: Megyeháza, Címerterem
              Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Meghívó, program a mellékletben:


Energetikai követelmények

2018. február 21.
"Mind a tervezők, mind az építtetők, de az eljáró hatóságok számára is új kihívásokat jelent az épületekre vonatkozó energetikai követelményeknek való megfelelés.  Az talán egyértelmű a szakmabeliek számára, hogy szabályozás fokozatosan lépett hatályba: 2018. január 1-től a költségoptimalizált, 2021. január 1-től közel nulla energetikai szint követelményeit kell teljesíteni főszabályként." - olvasható a MÉK honlapján .


Honlapunkon olvasható előzmény ITT található, bővebben a mellékletben:


Székesfehérvár történeti központja 2017 - eredményhirdetés

2018. január 18.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdetett (részletek ITT), melynek eredményhirdetése 2018. január 22-én 15 órakor lesz Székesfehérváron, a Városháza (Székesfehérvár, Városház tér 1.) Dísztermében.


Bővebben...


Elhunyt Tóth Zoltán (1972-2017)

2018. január 04.
Kamaránk tagja, Tóth Zoltán  2017. december 24-én
tragikus hirtelenséggel elhunyt!


Temetése 2018. január 11-én (csütörtök) 14 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti temetőben.
Felfoghatatlan és érthetetlen! Nyugodjék békében! N.L.
 

ZÖLDHOMLOKZATOK

2017. október 30.

Megjelent Budapest Főváros Önkormányzata gondozásában a ZÉOSZ által írt és szerkesztett "ZÖLDHOMLOKZATOK Függőleges zöldfelületek tervezésének, kivitelezésének műszaki és kertészeti útmutatója" című szakmai kiadvány, mely minden a témában érintett szakmagyakorlónak és érdeklődőnek egy nagyon hasznos anyag.

„SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” – nyílt építészeti pályázat

2017. október 11.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg 40. életévüket be nem töltött építészmérnök, építész tervezőművész, építész, belsőépítész végzettséggel rendelkező természetes személyek számára.


A feladat karakteres építészeti eszközökkel megfogalmazott, az egyedülálló építészettörténeti és régészeti emlékeket méltó módon bemutató hely megalkotása Székesfehérvár történelmi központjában, ahol a látogatók megismerkedhetnek az Árpád-ház szellemi és tárgyi örökségével.

A pályázatok beadásának határideje: 2017. november 28.

További részletek, információ a MÉK honlapján.


Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Megyei Építészek Kamarája