Főépítészi álláshirdetés

2016. október 17.
Tatabánya Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala főépítészi projekt referens munkakör betöltésére pályázatot hirdet.
A pályázat benyújtásának határideje: 2016. november 13.
A pályázat elbírálásának határideje: 2016. december 31.
Az állás betölthető: az elbírálást követően azonnal.
További részletek, pályázati kiírás a mellékletben:


FEJÉR MEGYEI PRÍMA-DÍJ - lehet szavazni

2016. október 12.
Idén már 11. alkalommal adják át november 26-án Fejér megyében a Prima díjakat a Magyar Király Szállóban. A díj elismeri mindazok munkásságát, akik saját területükön maradandót alkottak. A díj célja, hogy kifejezze: a helyi vállalkozói társadalom felelősséget érez a közösségért, támogatni kívánja a kultúra, a művészetek, a sport, a tudomány és általában a szellemi élet helyi képviselőit.


A Székesfehérvár honlapján olvasható hír szerint kamaránk tagja, Kámán Béla is a jelöltek között van, szavazni  ITT  lehet.

ÉPÍTÉSZEK ÉS A ZENE VILÁGNAPJA

2016. szeptember 23.


A Zene Világnapját október 1-jén, 1975 óta ünnepeljük, Yehudi Menuhin hegedűművész és az UNESCO zenei tanácsának a felhívására.
Az Építészek Világnapját október első hétfőjén, az Építészek Nemzetközi Szövetsége (UIA) kinyilvánítása alapján 1998 óta ünnepeljük.
A szép szeretete, igény a szférák zenéjének, a számok énekének hallgatására, Kodály intelmének megfelelően (A zene rendeltetése: belső világunk jobb megismerése, felvirágozása és kiteljesedése) hozta létre évekkel ezelőtt az Építészek és a Zene Világnapja rendezvényünket, az építészetet és zenét együtt ünneplő, építészeti bemutatókkal és koncertekkel gazdagított programsorozatunkat. (Szmodits Julia)

Meghívó a mellékletben:

Módosult az egyszerű bejelentés szabályzata

2016. augusztus 10.
Az MMK Küldöttgyűlése a 18/2016. (VII. 5.) számú határozatával módosította a "Tervdokumentációk tartalmi és formai követelményei II. - Legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépületek egyszerű bejelentéséhez és építési tevékenységéhez szükséges kivitelezési tervdokumentáció tartalmi követelményei, valamint a tervezői művezetés szabályai" szabályzat 4.8.Tartószerkezeti tervek és 4.9. Épületek műszaki berendezéseinek rendszerterve pontját.
Módosítás a mellékletben, mely 2016. augusztus 05-től hatályos.

A legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépületekkel kapcsolatos dokumentumok a MÉK honlapján. (módosítással)

EUROPA NOSTRA NAGYDÍJ ÁTADÁSA

2016. augusztus 09.
A Zeneakadémia rekonstrukciós projektje 2015-ben elnyerte az kulturális örökségvédelem területén megszerezhető legjelentősebb elismerést, az Európai Unió Kulturális Öröksége díjat / Europa Nostra Nagydíjat.


2016. augusztus 8-án a zenei világnagyság, Plácido Domingo és Navracsics Tibor uniós biztos együtt adták át Európa legjelentősebb kulturális örökségi díját a Zeneakadémiának.


Mellékletben a rendezvény sajtóközleménye:

Attachments:
Letöltés (sajtozene.doc)Díjátadó-sajtóközlemény
244 Kb

Nyári ügyviteli szünet

2016. július 27.
Kamaránk irodája 2016. július 29-től augusztus 19-ig ügyviteli szünetet tart.


Ügyeleti időpontok:       2016. augusztus 04-én   10-12 óráig
                                 2016. augusztus 10-én   10-12 óráig
                                 2016. augusztus 17-én   10-12 óráig

MESTERISKOLA XXIV. ciklus

2016. július 04.
FELVÉTELI PÁLYÁZATI HIRDETMÉNY az ÉPÍTÉSZ MESTER EGYLET MESTERISKOLA XXIV. ciklus (2016-2018 ) négy féléves továbbképzésére.


A MESTERISKOLA fiatal, diplomás építészek-belsőépítészek részére a tervezés szakmai gyakorlatának és elméleti ismereteinek kiszélesítése, valamint az építész generációk, irányzatok összekapcsolása érdekében kétéves – nem akkreditált posztgraduális – továbbképzést szervez, kétszer tíz hónapos időtartammal, kéthetenként 2 x 4 órában, csütörtök délutáni és péntek délelőtti időpontokban, illetve alkalmanként hétvégi szakmai tanulmányutak, workshopok. A ciklust lezáró egy hetes építészeti tanulmányút, később kiválasztandó külföldi úticéllal.
A MESTERISKOLA működését, önállóságát az ÉPÍTÉSZ MESTER EGYLET (ÉME) biztosítja, a Magyar Építész Kamara (MÉK) és a Magyar Építőművészek Szövetsége (MÉSZ) támogatásával.

További részletek a MÉK honlapján.

2016. július 01-től megváltozott az egyszerű bejelentési eljárás

2016. július 01.

2016. július 01-től jelentősen megváltozott az egyszerű bejelentés folyamata. Az új jogszabály értelmében az egyszerű bejelentést már az elektronikus építési naplón keresztül kell megtenni. A kivitelezés az elektronikus építési napló készenlétbe helyezését követő 16. napon kezdhető meg.
További részletek a Magyar Építész Kamara honlapján.

A legfeljebb 300 m2 összes hasznos alapterületű új lakóépületekkel kapcsolatos dokumentumok a MÉK honlapján.

Az egyszerű bejelentéssel, e-naplóval kapcsolatos segédletek, oktatási anyagok az e-epites.hu oldalán találhatóak.
Mellékletben a 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről:


Ügyfélfogadási szünet

2016. június 30.
2016. július 1-én (pénteken), a köztisztviselők napján irodánk zárva tart, az ügyfélfogadás szünetel.

FÉK Titkárság

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája