„SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” – nyílt építészeti pályázat

2017. október 11.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdet meg 40. életévüket be nem töltött építészmérnök, építész tervezőművész, építész, belsőépítész végzettséggel rendelkező természetes személyek számára.


A feladat karakteres építészeti eszközökkel megfogalmazott, az egyedülálló építészettörténeti és régészeti emlékeket méltó módon bemutató hely megalkotása Székesfehérvár történelmi központjában, ahol a látogatók megismerkedhetnek az Árpád-ház szellemi és tárgyi örökségével.

A pályázatok beadásának határideje: 2017. november 28.

További részletek, információ a MÉK honlapján.


Szigeti Gyula és Vadász György Schmidl Ferenc Építészeti Díjas

2017. október 02.

A Schmidl Ferenc Építészeti Díjjal a város azokat az építészeket tünteti ki, akik 1990 után megvalósult alkotásuk révén hozzájárultak Fehérvár városképének fejlődéséhez, építészeti kultúrájának előmozdításához. Idén két építőművészt is érdemesnek találtak a díjra, Szigeti Gyula okleveles építészmérnök, műemlékvédelmi szakmérnök mellett Vadász György Kossuth-díjas, Ybl Miklós díjas, Prima Primissima díjas építész is átvehette a kitüntetést... Olvasható Székesfehérvár honlapján. (Fotó: Molnár Artúr)


Kamaránk elnöksége nevében gratulálok a díjazottaknak, tagunknak, Szigeti Gyulának! N.L.

Szakmai továbbképzés - településkép védelme II.

2017. augusztus 26.
A Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága szakmai továbbképzést tart a településkép védelméről szóló törvényről, a településképi arculati kézikönyvre alapozó településképi önkormányzati rendelet megalkotásának kérdéseiről.


Helyszín:
Megyeháza, Díszterem - Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Időpont: 2017. augusztus 29. (kedd) 10:00 óra
Meghívó a mellékletben:

Attachments:
Letöltés (meghivo_szakmai_tovabbkepzes_telkepi_rendelet.pdf)Meghívó 2017-08-29
240 Kb

Segédlet településképi rendelethez

2017. július 10.
Az önkormányzatok képviselő-testülete a településkép védelmét a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvényben  kapott felhatalmazás alapján, az Alaptörvényben meghatározott feladatkörében eljárva a településképi rendelet megalkotásával biztosítja.

Az Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkárság településképi rendelet megalkotásához biztosított segédletei a mellékletben:


Molnár Tibor Építészeti Díj

2017. június 13.
A Fejér Megyei Építészek Kamarájának Elnöksége a 4/2017. (06.08.) sz. határozatával megalapította a "MOLNÁR TIBOR ÉPÍTÉSZETI DÍJ"-at.


"A díj elnevezésével Molnár Tibor (1904-1990) építész munkásságának is emléket állítunk, akinek - sok más megvalósult munkája mellett - székesfehérvári modern stílusú épületei, több évtizedes városi főmérnöki tevékenysége példamutató."-olvasható az Alapító Okiratban (mellékletben)A Díj a Fejér Megyei Építészek Kamarája tagjainak adományozható bárhol, bármikor megvalósult szakmai munkára, tervre.
A Díjat az Alapító Elnöksége írja ki minden évben, az elismerés átadására első alkalommal 2018-ban kerül sor.
Molnár Tibor életrajza ITT található, emlékiratát ITT olvashatja.


Elhunyt Páli Zsuzsanna építész, főépítész

 
Elhunyt Páli Zsuzsanna építész, Dunaújváros és Székesfehérvár Megyei Jogú Városok, valamint Fejér megye korábbi főépítésze.
2013-ban „FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ”- at kapott a közigazgatásban, az önkormányzatok érdekében kifejtett kimagasló, példaértékű, magas színvonalú megyei és városi főépítészi munkájáért, melyet lelkiismeretesen, a köz szolgálatáért felelősséggel látott el; teljes főépítészi/építészi munkásságával példát adott a harmonikus, értékelvű településfejlesztés-rendezés humánus, szakmailag elkötelezett útjáról.

Szakmai továbbképzés - településkép védelme I.

2017. április 11.
A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény végrehajtásával kapcsolatosan a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága szakmai továbbképzést tart Fejér megye polgármesterei, és a Fejér Megyei Építészek Kamarája tagjai részére.


Időpont: 2017. április 19. (szerda) 10:00 óra
Helyszín: Megyeháza, Díszterem - Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Az előadáson szó lesz a településkép védelméről szóló törvényről, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet elkészítésének jogi-technikai kérdéseiről.
További információ ITT, illetve a http://tak.lechnerkozpont.hu/ -n
Meghívó a mellékletben:
Attachments:
Letöltés (meghivo_2017_04_19_megyehaza.pdf)Meghívó - 2017-04-19
226 Kb

FÉK Taggyűlés 2017-04-25

Taggyűlés helye: Szabadművelődés Háza - Székesfehérvár, Fürdősor 3. 
Taggyűlés időpontja: 2017.április 25.(kedd) 17:00 óra

Amennyiben kellő létszámú résztvevő hiányában a Taggyűlés a meghirdetett időpontban nem határozatképes (taglétszám 50 %-a + 1 fő), úgy azonos napirenddel, helyszínen a megismételt taggyűlés időpontja: 17:15 óra. Letölthető mellékletek, meghívó  ITT .

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája