"Molnár Tibor Építészeti Díj" - 2018 Pályázati hirdetmény

2018. március 27.
A Fejér Megyei Építészek Kamarájának Elnöksége az 5/2018. (03.22.) sz. határozata értelmében 2018. évben első alkalommal meghirdeti a "Molnár Tibor Építészeti Díj"- at.
A kamara tagjainak, időkorlát nélkül, bárhol megvalósult épületével, szakmai munkájával lehet pályázni.


A Díjnak nincsenek fokozatai, évente összesen maximum három Díj adható. A Díj oklevéllel, emlékéremmel és pénzjutalommal jár.
A pályázatok  benyújtásának határideje: 
2018. június 04. (meghosszabbítva)
A Díj átadására Molnár Tibor születésének évfordulóján, 2018. szeptember 23-án kerül sor.
További információ a Díjról kamaránk honlapján a "Molnár Tibor Díj" menü alatt található.
Pályázati kiírási dokumentáció a mellékletben:CONSTRUMA 2018

2018. március 26.
A CONSTRUMA Otthonteremtési kiállítási csokor 2018. április 11-15. között várja a látogatókat a HUNGEXPO Budapesti Vásárközpontban. Az idei évben az építőipari-otthonteremtési kiállításcsokor tagjai: CONSTRUMA (építőipar), RENEO (megújuló energia, épületgépészet), OTTHONDesign (lakberendezés, design), CONSTRUMA Kert (kerttervezés, kertépítés, dísznövény).


VÁLTOZÁS! A korábbiaktól eltérően az idei évtől már nem ingyenes, hanem kedvezményes jegyvásárlási lehetőséget biztosítunk, de csak online előzetes regisztráció esetén!
A Hungexpo és a Magyar Építész Kamara megállapodása értelmében a MÉK tagok számára az első két szakmai napra  (április 11-12.) továbbra is ingyenes belépést, április 13 -ára pedig kedvezményes belépési lehetőséget biztosítunk.

Konferencia programok  ITT , online regisztráció: április 11-12. ,   április 13.

A Magyar Építész Kamara a Construma kiállítás megtekintéséért (minimum 3 óra kiállítás látogatásért) 1 továbbképzési pontot ítélt (Bírálati sorszám: 2018/6.), melyet a tagok a Kamara standján, az A pavilon 111i standon vehetnek át a kiállítás ideje alatt.
További részletek a MÉK
honlapján!

Átadták a Bence-hegyi kilátót

2018. március 21.
Kamaránk tagjai közül többen részt vettünk a most átadott kilátó tervpályázatán. A beérkezett tervek közül a második helyezett pályázat került megvalósításra, melyet a tegnapi napon adtak át:Többen figyelemmel kísértük a kilátó megvalósulását, s alkottunk véleményt az elkészült építményről.
A lépcsőből álló kilátó utolsó lépcsőfokáról feltáruló látvány 2018. március 31-ig ingyen megtekinthető.
Utána 300 Ft-os belépővel lehet leküzdeni a lépcsőfokokat.
További részletek a FEOL oldalán.  N.L.

Ybl Miklós-díj 2018

2018. március 20.
Az Ybl Miklós-díj a legalább tizenöt év kimagasló egyéni – önállóan tervezett építészeti alkotásokra vonatkozó – építészeti alkotói, oktatói tevékenység elismeréséül, életműdíjként adományozható.A díj évente legfeljebb 5 fő részére kerül kiosztásra. Az elismerést ugyanaz a személy csak egyszer kaphatja meg. A díj átadására minden évben, így 2018-ban is a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából kerül sor.
További részletekről, 2018. év díjazottjairól ITT olvashat.

Településképi szakmai konzultáció

2018. március 14.
A Fejér Megyei Kormányhivatal, a Fejér Megyei Önkormányzat és a Fejér Megyei Építészek Kamarája szervezésében a Miniszterelnökség Építészeti és Építésügyi Helyettes Államtitkársága településképi szakmai konzultációt tart a településképi arculati kézikönyvek és településképi rendeletekkel kapcsolatos tapasztalatokról.

Időpont: 2018. március 20. (kedd) 10:00 óra
Helyszín: Megyeháza, Címerterem
              Székesfehérvár, Szent István tér 9.
Meghívó, program a mellékletben:


Energetikai követelmények

2018. február 21.
"Mind a tervezők, mind az építtetők, de az eljáró hatóságok számára is új kihívásokat jelent az épületekre vonatkozó energetikai követelményeknek való megfelelés.  Az talán egyértelmű a szakmabeliek számára, hogy szabályozás fokozatosan lépett hatályba: 2018. január 1-től a költségoptimalizált, 2021. január 1-től közel nulla energetikai szint követelményeit kell teljesíteni főszabályként." - olvasható a MÉK honlapján .


Honlapunkon olvasható előzmény ITT található, bővebben a mellékletben:


Székesfehérvár történeti központja 2017 - eredményhirdetés

2018. január 18.
A Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozata „SZÉKESFEHÉRVÁR TÖRTÉNETI KÖZPONTJA 2017” megnevezéssel, nyílt, építészeti tematikájú pályázatot hirdetett (részletek ITT), melynek eredményhirdetése 2018. január 22-én 15 órakor lesz Székesfehérváron, a Városháza (Székesfehérvár, Városház tér 1.) Dísztermében.


Bővebben...


Elhunyt Tóth Zoltán (1972-2017)

2018. január 04.
Kamaránk tagja, Tóth Zoltán  2017. december 24-én
tragikus hirtelenséggel elhunyt!


Temetése 2018. január 11-én (csütörtök) 14 órakor lesz a székesfehérvári Béla úti temetőben.
Felfoghatatlan és érthetetlen! Nyugodjék békében! N.L.
 

ZÖLDHOMLOKZATOK

2017. október 30.

Megjelent Budapest Főváros Önkormányzata gondozásában a ZÉOSZ által írt és szerkesztett "ZÖLDHOMLOKZATOK Függőleges zöldfelületek tervezésének, kivitelezésének műszaki és kertészeti útmutatója" című szakmai kiadvány, mely minden a témában érintett szakmagyakorlónak és érdeklődőnek egy nagyon hasznos anyag.

Partnereink

Társkamarák

©2012 | Fejér Vármegyei Építészek Kamarája